Telling stories for a living

W2K8 & SP2 & Windows 7 RC

Gisterenavond heb ik de setup van Service Pack 2 op mijn Windows 2008 Server (Enterprise Edition to be exact) machine losgelaten en alles is prima verlopen. Deze keer geen activatie-perikelen, dus ik vermoed dat ik ergens iets verkeerd heb gedaan of dat de upgrade van het RAM geheugen toch voldoende was om de activatie te triggeren op mijn laptop. Weird.
Los daarvan is het er ook van gekomen om Windows 7 Release Candidate te installeren op mijn Sony VAIO. De installatie verloopt Vista gewijs, wat dus betekent dat de installatie snel gaat (naar mijn gevoel zelfs sneller dan bij Vista) en een startklaar systeem oplevert binnen de 30-35 minuten. Ten opzichte van de bèta valt het me ook op dat er naast de lichte GUI wijzigingen ook een pak meer drivers standaard meegeleverd worden. Bij de bèta was ik nog aangewezen op het internet om drivers te zoeken voor de geluidskaart, de videokaart en nog wat andere mambo jambo, maar deze keer ging dat allemaal netjes vanzelf.
Windows 7 bolt goed. Sneller dan Vista SP2. Ik denk (op het eerste zicht althans) dat ze terug een “winner” vast hebben daar in Redmond city – “A new XP is born”.
Vergeet zelf niet om uw kopie van 7 te downloaden, want sinds enkele dagen is het publiek beschikbaar (Ultimate Edition zelfs) dus waarom zelf eens niet checken of het u allemaal aanstaat?

7 Comments

 1. p.

  Benieuwd of de Win7 RC nu wel goed overweg kan met de drivers (of de drivers met de win7 liever) voor mijn DVB-T stick (dat was de reden dat ik de beta er opnieuw af haalde.

 2. Unexpected

  Ik zag wel een serieus verschil tussen de beta en de RC op gebied van ingebouwde drivers, dus wie weet…

 3. vince

  Wel, nu niet dat ik een windows fanaat ben, maar ik overweeg toch om de beta is een keer te downloaden en op een van mijn machines te installeren (desnoods in een virtueele omgeving).
  vinces laatste blog post..Ubuntu 9.04

 4. Unexpected

  Zeker doen! Ga trouwens voor de RC (Release Candidate) niet de Beta… wereld van verschil 😉
  En hij blijft perfect werken tot maart 2010, daarna gaat ie elke dag lastig doen om in juni 2010 in “illegale” modus te vliegen, lees: geen desktop, at random rebooten,…

 5. vince

  bwah, tot 2010 is nog wel eventjes dus. Ik weet niet precies wanneer windows 7 echt ‘live’ gaat, maar dat zal daarvoor wel zijn denk ik.
  De ISO staat inmiddels al op mijn laptop… nu nog installeren 😉
  vinces laatste blog post..Almost weekend… and more work…

 6. Unexpected

  Ze spreken van Q309, toevallig net voor de release van Snow Leopard 😉
  Maar sowieso nog dit jaar… zonder tegenbericht natuurlijk (as usual)

 7. vince

  Wel, het staat er op, verbazend snel eigenlijk wel, ik denk dat de installatie op mijn desktop slechts 15 minuutjes in beslag heeft genomen. Review staat op mijn blog ondertussen ook al. Ik denk dat je gelijk hebt unex, they have a new winner (hoewel het voor een fervente ubuntugebruiker zoals ik toch ECHT wel wennen is) !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑