De lente is goed en wel begonnen en daarmee is ook de “pauze” van de releases van kaskrakers en nieuwe TV-series (of seizoenen / vervolgen van seizoenen daarvan) voorbij. Een goede zaak als je het mij vraagt, want er was bitterweinig op de beeldbuis / bioscoop dat mij kon bewegen tot actie. No more!
Allereerst een greep uit het huidig en toekomstig filmaanbod dat op mijn voorlopige verlanglijst staat (lees: films die ik graag wil zien in de bioscoop / huur-DVD / … al naargelang het genre)

 • Fast & Furious 4 – de streetracers zijn terug met de originele cast, zodat we het slechte, derde deel hopelijk achter ons kunnen laten)
 • Het Bernini Mysterie (Angels & Demons)
 • Star Trek XI
 • X-Men: Wolverine
 • Last House On The Left
 • 17 Again
 • The Boat That Rocked

En dan later…

 • District 9
 • Harry Potter & The Half-Blood Prince
 • The Proposal
 • Next Day Air
 • Fame (remake, inderdaad)
 • The Skeptic
 • Downloading Nancy

Voor mijn selectie te maken maak ik gebruik van Kinepolis, Cinebel en last but certainly not least, Apple! Apple heeft het grootste aanbod movie trailers, in SD en HD tot 1080p! Daarnaast lees ik ook nog eens de reviews op IMDB.com, al ga ik niet altijd akkoord gaan met de meningen…
Op vlak van TV-series zijn het nog altijd de good few die ik volg:

 • CSI, CSI:NY en CSI:Miami – het negende seizoen van CSI (Las Vegas to be exact) is er terug serieus “op” en laat het iets tragere achtste seizoen snel vergeten (al was het einde met de dood van Warrick wel sterk). De teamleader – Gil Grissom – verlaat de serie trouwens ergens rond aflevering 8 *spoiler* en keert terug naar zijn “verboden” liefde – Sara, die in de jungle van Costa Rica rondhangt. Catherine wordt de nieuwe chief en in haar plaats doet Laurence Fishburne zijn intrede als Raymond Langston. Voor wie deze naam niet direct een belletje doet rinkelen – u kent hem waarschijnlijk als Morpheus uit The Matrix trilogie.
 • Prison Break: het vierde seizoen is terug van start gegaan, zowel in “the States” als hier bij ons, en de gebroeders Scofield doen dat goed. De actie zit er “vollen bak” in en na het einde van een aflevering zit ik met een “nog” gevoel, iets wat me niet vaak overkomt.
 • Lie To Me: nog niet veel van gezien wegens te weinig tijd, maar wat ik al gezien heb, doet me verder kijken. Blijvertje dus.
 • Doll House: cava wel.
 • NCIS: ook deze serie blijft me bekoren en ligt een beetje in lijn met CSI, maar dan met minder gadgets, minder coole multi-monitor setups, maar wel met the Mossad (Israelische secret service dus) chick ;-). En “probeeee” natuurlijk!
 • Fringe: de interesse hierin is iets gezakt, maar ik blijf het nog steeds een onderhoudende serie vinden met leuke puzzels voor de kijkers!

Voila, nu weet u waar Unexpected zijn vrije tijd aan spendeert (indien de beeldbuis er iets mee te maken heeft althans).