Apple heeft vandaag een bèta versie van zijn browser op de wereld losgelaten: Safari 4. Naast enkele nieuwe features zoals Coverflow, een “grid” met je meest bezochte sites (hebben we al gezien bij IE) en nog ander leuks, beloven ze ook dat de nieuwe Safari een pak sneller is dan alles wat de concurrentie te bieden heeft: 30 keer sneller dan IE7 en 3 keer sneller dan Firefox 3. Een andere interessante feature is “complete search”, waarmee je niet enkel site-titels en url’s kan doorzoeken in je geschiedenis, maar ook de effectieve inhoud van al de pagina’s die je al bezocht hebt (kennen we van Opera).
Kortom, ze hebben alle interessante features van de concurrentie overgenomen, er een paar “Apple features” bijgegooid en als kers op de taart hun engine sneller gemaakt dan wat de concurrentie kan bieden. Mooi zo. Ik ben zelf een fervente Firefox 3 gebruiker, zowel op Mac als op Windows, maar ik ga de nieuwe Safari toch ook eens een tijdje gebruiken (zeker nu Foxmarks ook bestaat voor Safari en ik dus ook daar al mijn bookmarks kan gebruiken).
Ah ja, en voor de Vista gebruikers onder ons: de nieuwe Safari kan gebruik maken van de Aero interface. Veel properder dan zo een “vies” venster dat afsteekt tegen de rest…