Telling stories for a living

Google Chrome – Hands On

Hij is er dan toch doorgekomen, de nieuwe browser van Google: Chrome. Ik ben er nu al een uurtje mee aan de gang en het moet gezegd zijn: dat ding ziet er verbazend goed uit voor een bèta release. Snel, handig en vooral lekker minimalistisch. En nog geen crashes gezien, tot nu toe (hout vasthouden). 
De import van al mijn settings uit Firefox 3.1 is perfect verlopen: bookmarks, opgeslagen paswoorden, history,… kortom alles wat ik maar nodig kan hebben. De tabbladen werken ook fijn en zelfs tabbladen van een ander browservenster drag ‘n droppen naar een Chrome sessie gaat vlotjes. Hoera. 
Had ik al gezegd dat Chrome serieus vooruit gaat? Amai! Sites laden echt wel gevoelig sneller al zijn er toch al meldingen dat het hier en daar nog mis gaat (Silverlight & Flash bijvoorbeeld, al lees ik dat het met Silverlight 2 wel goed blijkt te gaan). Er is ook geen ingebouwde RSS-reader zoals vele andere browsers vandaag de dag wel aanbieden, maar op zich mis ik dat niet want ik gebruik al een hele tijd Google Reader als mijn favoriete RSS-reader. En dat brengt mij dan weer bij de knappe Google Gears ondersteuning: als je naar een site van Google gaat, zoals GMail, Google Calendar, Google Docs,… dan kan je via een simpele klik in het menu een shortcut naar deze applicatie op de desktop, in het startmenu, in de quicklaunch,… aanmaken. Vanaf dan heb je een shortcut naar de betreffende applicatie. Wanneer je deze lanceert opent hij de applicatie in een apart browservenster, zonder adresbalk, zonder menu opties,… zonder meer. Just the application. Hierdoor gaat GMail er in feite uitzien alsof het een lokale client is en niet als een website die staat te draaien. Handig, zeker als je net als ik GMail, Google Calendar, Google Docs, Google Reader,… als default handlers gebruikt (hoor ik daar iemand zeggen “Cloud Computing”?).
Google Chrome, tot nu toe ziet het er heel erg goed uit. Het eerste testuurtje zit er op en ik heb genoeg gezien om er nog meerdere uren aan te willen spenderen. Wordt zonder twijfel vervolgd…
Ah ja, nog iets dat ik mis en wel heel erg: ondersteuning voor Foxmarks of iets gelijkaardigs. Ik gebruik namelijk dezelfde bookmarks op het werk als thuis en met behulp van Foxmarks maakt het niet uit waar ik dingen toevoeg of verwijder… ze staan in synchro. Als ik naar Google Chrome overschakel zit ik terug met lokale databases. Grrrr. Iemand hier een oplossing voor?

1 Comment

  1. Unexpected

    Hmmm damn er zitten toch nog bugs in precies 🙂 http://tweakers.net/nieuws/55465/bug-in-google-chrome-laat-alle-tabs-crashen.html.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑