Telling stories for a living

Desktop Expansion

Of om het simpeler te zeggen: ik heb mezelf getrakteerd op een nieuw (of beter gezegd, extra, want ik doe het oude niet weg) beeldscherm voor mijn vaste computer: een 23″ HP LCD monitor met een native resolutie van 1920×1200. Het nieuwe speeltje komt trouwens ter uitbereiding van het reeds bestaande 20″ scherm met een resolutie van 1680×1050.
In lang vervlogen tijden werkte ik al met twee 22″ CRT monitors van Iiyama (toen per stuk om en bij de 1100€ voor moeten neertellen), elk ingesteld op 1600×1200, maar toen de LCD schermen aan hun opmars begonnen en één van de twee CRT’s er de geest aan gaf, heb ik het overblijvende scherm verkocht (achteraf bekeken een geluk, want tegenwoordig krijg je echt niets meer voor die schermen :() en gemigreerd naar de platte modellen.
Sinds die migratie heb ik echter niet meer dual-screen gewerkt, aangezien ik vooral gebruik maak van mijn VAIO en ik het extra scherm daarop niet zo vaak nodig heb. Maar een mens vergeet dus hoe praktisch en meer efficient zo een extra scherm wel kan zijn hé! Vanaf nu kan ik er dus terug van genieten en met een fullHD resolutie werkt alles toch wel net ietsje prettiger. Verschillende schermen open hebben staan, veel icoontjes op je desktop kunnen plaatsen zonder dat het direct te “druk” wordt, een film afspelen op het ene scherm en verder surfen / werken op het andere,… kortom eindeloze mogelijkheden die ik iedereen kan aanraden!

2 Comments

  1. Tom

    Ben die ook al tegengekomen op ebay :p
    Toms last blog post..Brussel

  2. Unexpected

    Hehe gij ziet toch ook alles eh Tom 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑