Komend weekend is het Marktrock in Leuven en het ziet er op het eerste zicht naar uit dat men zich herpakt heeft na de toch wel mindere editie van vorig jaar. Waarom? Je mag terug de Oude Markt op en af à volonté, de prijs voor er op te mogen is ook nog relatief betaalbaar (26€ in voorverkoop, 30€ aan de kassa) en de groepen zijn best te pruimen. Ah ja, en je mag altijd gegarandeerd de markt op… dus niet meer van betalen en dan “VOLZET”.
Vaneigens is het nog niet zoals op de hoogdagen van weleer, maar niet vergeten dat er een volledig nieuwe organisatie achter zit (of laat ons zeggen, het beste van de vorige groep is overgebleven) en dat die gasten terug van nul zijn moeten starten. En als ze zo bezig blijven, zie ik het wel goed komen.
Het Layensplein en het Hogeschoolplein zijn er niet meer bij (althans niet voor muzikale optredens op een groot podia, wel voor een Marktrock dorp en andere animatie) maar de Vismarkt is terug van weggeweest en het Ladeuzeplein hebben ze wijselijk laten liggen.
Zelf denk ik er serieus aan om zaterdag eens langs te gaan, meer bepaald voor op de Oude Markt te gaan hangen, want die affiche staat me wel aan: Milow, Soulsister, Raymond en zijn vrienden, Kane, Peter Van De Veire en Gerrit K. van StuBru als copy-cat van Discobar Galaxie (althans dat vermoed ik) maar vooral niet te vergeten: Hooverphonic! Alleen al voor die laatste groep zou ik 30€ betalen ;-). De enige groep die ik er nog graag had bijgehad die dag is Tom Helsen. Nu staat hij op vrijdag geprogrammeerd en aangezien de rest van die affiche mij maar matig aanspreekt, ga ik daar geen 30€ voor op tafel gooien.
En nu maar hopen dat het zaterdag goed weer mag zijn…