Telling stories for a living

Mobistar Abbo

Zoals gezegd, gisteren eens gebeld met de helpdesk van Mobistar en mijn abbo laten veranderen naar alles wat ik eerder vernoemd had. Het nieuwe abbo gaat in op de factuurdatum, maar de mobile mail & surf max van 2GB kan ik direct gebruiken, waardoor ik nu mijn mail om de 5′ laat pushen en al mijn kalenders om het kwartier laat sync’en. Toch genoeg datalimiet op overschot nu ;-).
Die vriendelijke mens wou mijn belminuten verdubbelen, maar de voorwaarde was dat ik voor 2 jaar bijtekende bij Mobistar, en dat zie ik niet zitten. Niet dat ik ontevreden ben van Mobistar, maar ik wil al de opties openhouden, zeker met de iPhone die zich aan het inburgeren is en mijn vermoeden dat er een strijd om die klanten gaat losbarsten tussen Mobistar & Proximus.
Trouwens, Mobistar’s eigen Tarrif CheckUp stelde mij het My10 abbo voor, maar daar zitten minder minuten bij, geen sms’jes (tenzij je die minuten omruilt tot sms… 1′ = 1 sms) en de prijs per minuut / sms is duurder dan het TempoMusicMonthly abbonement. Ik heb dus gepast en mijn eigen analyse gevolgd.
Ah ja, ik heb ook gevraagd of er al een manier is om te zien hoeveel ik van die 2GB heb opgebruikt… “voorlopig niet maar we werken er aan…” was het antwoord dat ik kreeg. Als vroegere helpdesker voor Telenet weet ik daarmee genoeg. Dat was een standaard antwoord om de mensen (in dit geval mezelf) te sussen ;-). Het zal er wel komen denk ik, maar wanneer…

3 Comments

 1. Coren

  Ik ben op je blog gestruikeld toen ik op zoek was naar info over de Mobistar mobiele internettarieven, en je lijkt me nogal goed geïnformeerd. Vind je het erg als ik je een paar vraagjes stel? De Mobistar klantendienst heeft nogal de neiging om rond te pot te draaien…
  Anyway, ik ben momenteel nog Base Zero klant, maar de kosten beginnen hoog op te lopen. Ben sterk aan het overwegen om naar Mobistar over te schakelen omdat de meeste telefoontjes die ik pleeg naar één bepaald nummer gaan en Mobistar heeft zo’n FreeFriends abbonement, wat me een stuk goedkoper zou uitkomen.
  Het enige probleem is de data diensten. Ik vebruik zeer weinig qua data: af en toe check ik mijn mails of zoek ik eens iets op op het net. Bij Base betaal ik per kilobyte, dus ik verbruik nooit veel meer dan 3€ per maand voor data. Bij Mobistar daarentegen betaal je blijkbaar per sessie 50 cent. Dus reken maar even. Iedere dag 1x mailtjes checken, das al 15€ per maand.
  Nu heb ik wel gehoord van Orange World, 6€/maand voor 7.5MB dataverkeer, maar het is mij niet duidelijk of je daarmee ook gewoon op het net kan/mails kan ophalen buiten het kader van de Orange World portaalsite. Ik gebruik een Sony Ericsson w950, een bijna-smartphone met ingebouwd mailprogramma etc. Jij had ook Orange World op een smartphone, misschien weet jij hier meer over? En kan je met Orange World via 3G online of ben je beperkt tot GPRS?
  Thanks, alvast 🙂
  Corens laatste blog post..Status Update

 2. jordy

  hallo
  ik heb onlangs een mobistar internet everywhere stick gekocht. Alles werkt perfect maar is het mogelijk om via deze stick ook op xbox live te spelen?

 3. Unexpected

  Vrees ervoor… één gaat uw XBOX die stick niet herkennen als je die insteekt in de USB poort volgens mij (aangezien er geen drivers geinstalleerd kunnen worden) en ten tweede is de snelheid van de Mobistar oplossing totaal ontoereikend voor die doeleinden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑