Telling stories for a living

iTunes

Ter voorbereiding van mijn nieuwe iPod Touch en het gebruik van de App Store ben ik alvast begonnen met iTunes een 5de kans te geven op mijn toestel. In het verleden heb ik regelmatig eens richting iTunes gekeken, maar telkens opnieuw stelde het mij telleur en dan vooral door zijn traagheid.
Het enige dat iTunes mij kon bieden en dat ik echt wel de moeite vond, waren de smart playlists waar automatisch muziek volgens genre of bijvoorbeeld aantal “sterren” in terecht kwam. Op een “mac” vind ik het wel een goed programma, maar op Windows dus niet… althans toch niet onder XP. Nu draai ik Vista en we zullen zien of het daar beter onder draait, maar ik twijfel er sterk aan.
Het ding is nu bezig om mijn volledige muziekcollectie te catalogiseren, wat nog wel enkele uurtjes zal duren denk ik. En daarna gaat ie nog op zoek gaan naar cover art. Zucht.

3 Comments

 1. p.

  Wat gebruikte je dan tot op heden op een Windows machines als mediaplayer? Ikzelf ben vrij tevreden van iTunes onder Vista. Enige is dat het soms wat traag opstarten is met een grote collectie.

 2. Unexpected

  Ik gebruik nu Winamp… waar ik al fan van ben sinds versie 1.0. Snel, perfecte kwaliteit en alle functionaliteiten die ik wens.
  Voor mijn iPod te syncen heb ik Anapod Explorer gekocht een paar jaar terug, wat goed zijn werk doen en toelaat om rechts te klikken op folders / bestanden en dan “send to iPod” te kiezen… maakt ook zelf playlists daarvan enz.

 3. vince

  Itunes stelde mij ook steeds weer teleur als ik het op windows draaide (XP). Ik ben dan voor mijn Ipod op zoek gegaan naar alternatieve software om muziek op mijn Ipod te zetten, en met success. Op windows zijn er vele varianten, en op mijn ubuntu gebruik ik songbird. Een soort I-tunes look-a-like. Onder windows gebruik ik floola of zoiets, klein snel programmatje waarmee ge snel liedjes op u Ipod kunt zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑