Telling stories for a living

iPod Touch

Ik denk er aan om mij zo een iPod Touch aan te schaffen want ik vind mijn Nano van 2GB nergens meer terug en ik begin dat ding zo toch wel te missen in de auto, maar ook op het werk achter de PC. Er is namelijk niets zo leutig als opgaan in de muziek terwijl je documentatie aan het schrijven bent of een andere taak die mijn concentratie vereist, tracht uit te voeren. Anders word ik veel te veel afgeleid door collega’s, gesprekken, telefoontjes,…

Waarom een Touch? Ik vind die wel leutig. Eens iets anders en zo. Ik weet dat ze “schandalig” duur zijn ten opzichte van een “gewone” iPod, maar je hebt dan het grote touchscreen en de mogelijkheid om andere applicaties te installeren en zo. Zelfs internet over wifi gaat, of een filmpje bekijken. Interessant allemaal.
Blijken er toch wel drie modellen te zijn zeker? 8GB, 16GB en 32GB. Van 279€ tot 459€. Althans in de Apple store. Als je een beetje goed zoekt (onder andere eBay, nieuwe modellen!) dan vind je ze aan een goede 100-150€ minder voor de respectievelijke modellen. Nog duur genoeg denk ik zo.
8GB valt sowieso af denk ik. Mijn Nano was 2GB en dat is op zich wel voldoende als je regelmatig je muziek ververst, maar uit ondervinding weet ik dat ik daar niet altijd tijd en goesting voor heb. Combineer dat met enkele films of series die ik er bij op zwier en die 8GB zou veel te snel vol zijn. De 16GB variant lijkt mij best ok, maar toch… er is er eentje met 32GB weet u wel? Daar kan twee keer zoveel op en alles. Dus ik vrees dat ik mezelf er toe ga verplichten om voor het “topmodel” te gaan en 32GB aan opslagruimte ga moeten versieren.
U hoort het nog wel als ik mijn bestelling geplaatst hebt…

2 Comments

 1. dirk

  als je dan toch de iPhone aanschaft… waarom dan ook de touch?
  alle functies van de touch zaten ook op de iPhone dacht ik, of denk ik hier verkeerd 🙂
  Grtz,
  Dirk 😉

 2. Unexpected

  Klopt volledig Dirk… de iPhone kan alles wat de iPod Touch kan, maar de iPhone is niet beschikbaar (of nog niet) in 32GB variant en is ook nog is 300€ duurder voor de helft minder opslagruimte…
  Zoals ik gisteren al schreef ga ik niet direct een iPhone kopen omdat ik ze gewoonweg te duur vind en omdat mijn HTC Touch nog geen half jaar oud is en die eigenlijk wel zijn ding goed doet (én een werkende GPS heeft ;-)).
  Dus ik moet een iPod hebben en dan vind ik de Touch de leukste variant 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑