Telling stories for a living

Carwash!

Working @ the carwash yeaahh! Neen serieus, de auto wassen is voor mij echt ontspanning. Als het een mooie dag is geweest en de zon begint aan zijn laatste reis van de dag, dan is het tijd om de wagen een grondige beurt te geven. Eerst proper spuiten met de hogedruk reinigier op spray, dan goed inzepen met de nodige emmers water, gemixt met Turtle Wax shampoo, daarna terug proper spuiten met voorgenoemde hogedruk reiniger en daarna netjes afdrogen met twee microvezel doekjes. Eerst het “grove” nat eraf vegen en dan er direct overgaan met een erg droog doekje, kwestie van geen vegen te hebben. Daarna eventueel nog de lak behandelen met wax en klaar is kees.
Next: interior cleaning. Stofzuigen, met vochtige doek het dashboard en alles wat daarrond zit proper maken, met borsteltjes tussen de roosters gaan voor dat laatste stofje weg te vegen, de wijzerplaten opblinken, de ramen vanbinnen proper vegen en last but not least al de rommel die ik de vorige dagen verzameld heb (prints van mails, lege flesjes water,…) uit de auto halen.
Daarna nog de velgen inspuiten met velgenreiniger, eventjes laten trekken nadat het goed ingewreven is met een borstel en dan gewoon afspoelen en zo laten opdrogen.
Na gans bovenstaand ritueel zijn we dan minstens twee uren verder (naargelang de vuiltegraad) en kan de bolide er weer tegen voor een week. En weet u wat? Als het gans de week mooi is, dan kuis ik “haar” soms twee keer per week… ter ontspanning weet u wel?
En als u dit al volledig zot vindt, dan zal ik u maar niet vertellen dat ik bij mijn vorige auto de velgen er wekelijks af deed om de achterkant te kunnen kuisen van de velgen… Je bent jong en je wilt wat… I know. Maar ik ben mijn leven aan het beteren hoor ;-).
En ja, ik ben dus wel trots op “den tuut”. Als ik haar zie blinken (jaja, het is een “zij”) en weet dat de wagens rond haar soms maar half zo oud zijn en er wel dubbel zo oud uit zien. *Trots*

4 Comments

  1. Maai

    amai, gij hebt daar tijd voor??
    laat me raden… hotel mama? 😉

  2. Unexpected

    Op dit moment wel ja 🙂 maar in mijn “alleen-woon-periode” had ik daar ook tijd voor… staat er dus volledig los van ;-). Heb trouwens collega’s die er nog langer mee bezig zijn, getrouwd zijn, kinderen hebben en ook nog meehelpen enz in het huishouden hoor. Gewoon een kwestie van plannen en prioriteiten stellen.

  3. G

    wanneer hebt ge nog een gaatje vr mijn ‘madam’? zal ondertussen bij u wel op t terres van een aperoke genieten

  4. Unexpected

    Ik dacht het niet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑