Telling stories for a living

Televisie

Ik daag u uit om vandaag de dag een nieuwe televisie te kopen:

 • FullHD of HD Ready
 • LCD of Plasma
 • Merk? Philips? Samsung? Panasonic?
 • In geval van Philips: Ambilight?
 • 42″
 • 47″
 • 50″
 • 50″ HDReady of 42″ FullHD?
 • Prijzenvergelijken
 • End-Of-Life modellen? De moeite of niet aanraken?

Begint u het probleem te verstaan? Niet gemakkelijk zeg ik u! Zucht.

9 Comments

 1. kevin

  Ik had enkele weken geleden hetzelfde probleem. Ik ging gewoon binnen bij vandenborre voor inlichtingen en nog geen half uur later had ik een tv gekocht.
  Het is een 32″ LCD weliswaar, maar volgens dat ze mij zeiden maakte het niet veel uit of het nu FullHD of HD ready was (ik weet nu nog niet wat het veschil is :s). En in praktijk moet je idd goed kijken om het verschil te zien denk ik.
  Ik heb er voor 160 euro 5 Jaar garantie bij (aan huis). De prijzen zijn niet zo extreem hoog meer, dus een echte rip off zou ik het niet noemen.

 2. Golb

  Als je toch een HD TV wil kopen, dan koop je beste een FULL HD. NU zie je inderdaad geen verschil tussen HD ready en Full HD, want telenet of Belgacom zenden nog geen FULL HD uit,. Het verschil zit h’m in de resolutie.

 3. Maai

  diene met da blauw lichteke bij Robberechts 😉

 4. Unexpected

  In FullHD uitzenden is niet voor de eerste jaren… ze zenden nu zelfs nog niet in HDReady uit (waarmee ik 720p bedoel, want HDReady betekent in feite dat je TV in staat is om een 1080P signaal binnen te krijgen, maar dat zegt niets over de uitzending).
  Ik heb vandaag ettelijke uurtjes gelezen en nog gelezen, en zelfs met Blueray is het nog te zien hoe ver je van de TV zit om te weten of het wel de moeite is om in FullHD te investeren…
  De enige reden die ik tot nu toe zie om FullHD te gaan, is als je ook je pc er aan wil koppelen… dan heb je een grotere desktop.
  Maar ik denk dat ik gevonden heb wat ik zoek: Panasonic TH42PX80E. Een 42″ plasma televisie die met uitzondering van de dure Pioneer TV’s, het beste zwart kan tonen. Verschillende reviews zeggen hetzelfde: zelfs naast een FullHD moet je van heel dichtbij gaan kijken om het verschil te kunnen zien… en een FullHD kost met gemak 500-600€ meer voor dezelfde beelddiagonaal!
  Ik ga er nog wat meer over zoeken en dan schrijf ik er een volledig artikeltje over, maar voorlopig weet ik dus al wat meer ;-). Bedankt!

 5. G

  mij hebben ze altijd gezegd dat plamsa enkel goe is als ge vanop een zekere afstand kunt kijken
  @ maai: Robberechts in Grimbergen???

 6. Unexpected

  @ G: is een foute assumptie en heeft er niks mee te maken…
  Ik heb nu al verschillende sites en fora doorlezen en in grote lijnen zijn er maar 3 redenen om FullHD te gaan
  – Je wilt je TV ook als computer monitor gebruiken (en daar valt over te discussieren want op 1920×1080 (FullHD) op 3-4m zijn je icoontjes en text NIET goed leesbaar…)
  – Je zit op max 1.5-2m van je beeldbuis EN je hebt en groot scherm gekocht (lees: 42″ en meer)
  – Je hebt een TV van 55″ of meer gekocht
  In alle andere gevallen zal je zelfs met FullHD content zoals Blueray geen verschil zien in kwaliteit tussen een HDReady en een FullHD toestel.

 7. Maai

  Pioneer, dat is het! De papa moeten helpen kiezen tussen Panasonic en Pioneer, de laatste geeft toch beste beeldkwaliteit, gezien de huidige technische mogelijkheden, ‘t is dus diene laatste geworden… en vree content van!!!
  @ G: ja zenne, in Grimbergen, ken eigenlijk gene andere…

 8. Unexpected

  @ Maai: inderdaad, alle sites bevestigen dat Pioneer nog altijd de beste zwartwaardes kan produceren, maar je moet er veel voor betalen. Panasonic zit er heel dicht op en is beduidend goedkoper, maar “the best of the best” is en blijft Pioneer.

 9. Unexpected

  En voila: http://www.unexpected.be/?p=1179

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑