Telling stories for a living

Storage

Ik heb meer storage nodig. Mijn NAS van 1TB zit aan 80% en mijn externe USB-schijf van 250GB heeft nog maar 12GB vrij. Ik denk dat ik in mijn vaste computer een harde schijf van 1TB ga bijsteken en die ga gebruiken ter vervanging van de 250GB schijf. Die schijf hangt toch ook aan de vaste pc, dus om daar aan te kunnen, moet de vaste pc sowieso op staan… en een interne schijf is naast veel sneller ook goedkoper per GB. Jep. Dat ga ik doen. Komend weekend een bestelling ophalen bij de leverancier en terwijl voor mezelf ook iets meebrengen ;-).

8 Comments

 1. vince

  ge kunt ook ergens een USB schijfke zoeke, wel een snelle pakke dan, en die aan uw MyBook hange. hij herkent die toch automatisch.
  zo hebt ge nog steeds al uw files op 1 plek.
  Maar, het is uw geld natuurlijk :p

 2. tullius

  leverancier?
  is die dan open in het weekend?

 3. Unexpected

  @Vince: nee dat werkt niet zoals het moet. Heb dat al geprobeerd… en ondersteunt o.a. geen NTFS dus al no-no…
  @ tullius: niet allemaal, maar sommigen zijn op zaterdagvoormiddag bereikbaar.

 4. vince

  @ unexpected: ik heb daar genne last mee gehad, kheb al de externe van ne maat van mij ingeplugged op da ding. 250GB schijf geformatteerd in NTFS, ff via shell gekeken en daar was inderdaad bij /shares/external een mapje bijgekomen met alle data in.
  vervolgens cp command gegeven en werkte zoals niets 🙂

 5. Unexpected

  Ja maar gij hebt uw Mybook “gehackt” nee?

 6. vince

  jah sure 🙂 da ding werkt dan ook pakke beter, en moest het zijn da er iets scheelt aan uw MyBook & ge moet die binnedoen, zeggen ze er niets van. Ken iemand da die had late valle, maar ge zaagt langs de buitekan niets van schade, en die had zijn MyBook binnegedaan bij de computerwinkel, die mense hebbe die opgestuurd en done. Indien ge die niet gehacked hebt, zal het wslk wel dikke crap zijn via de windows shares enzo. Gwn hacken, SSH openzetten en done . Als ge er dan nog een FTPD op plaatst, gaat ge kunnen transferren via LAN tegen 8.5MB/sec, en via windows shares is dit een pak minder. Verder raad ik dan ook nog aan TwonkyMedia (de ARM versie) er op te plaatsen, gewoon downloaden, untarren en runnen. Het is een steaming media server die zeer vlot werkt op de MyBook.

 7. Unexpected

  Geen zin om een how-to te schrijven Vince voor de niet-Linux adepten 🙂 ?

 8. vince

  mja, ik heb een howto op mijn Blog staan:
  http://goose.de-doefkes.be/blog
  het is het eerste artikel dat verschijnt:
  hacking the Westeren Digital MyBook.
  ik hoop dat het allemaal een beetje goed is uitgelegt, en ook aub niet letten op spelfoutjes 😀
  indien er nog vragen zijn, moogt ge me altyd mailen fzo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑