Telling stories for a living

Server Backup

Unexpected.be was eventjes down omdat ik een backup aan het nemen was van de volledige server. Waarom? Daarom! Backups zijn belangrijk. Wekelijks loopt er een backup hoor, maar ik ga mijn Plesk installatie upgraden en dan maak ik graag eerst nog een extra backup. Bij deze is dat dus gebeurd en kan ik met een gerust hart upgraden. En als er dan iets mis gaat… restore en klaar.

2 Comments

  1. Serge van Ginderachter

    Waarom moet je site down gaan tijdens een backup?

  2. Unexpected

    Omdat er een volledige dump gemaakt wordt van het filesystem en als de server up is bestaat de kans dat er terug wijzigingen gebeuren tijdens de backup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑