Gisteren gekeken? In het kort: de jury gaat rond bij de drie overblijvende restaurants en een ervan zal direct naar de finale gaan (over 2 weken) terwijl de andere twee voor hun plaatsje gaan moeten strijden. De test gebeurt aan de hand van een blitzbezoek bij de restaurants en gisteren zijn de drie juryleden langsgeweest in Antwerpen en Hasselt. Er was overal wel iets aan te merken (of de kok was te snel, of de zaal was te snel, of het duurde te lang, of het was slecht klaargemaakt,…) vermoedelijk door de stress die de kandidaten voelen. Antwerpen is volgens mij niet zo goed bezig, en dan bedoel ik niet kwa eten of bediening, maar met hun “burgerlijke stand”. Ik denk dat ze bij kijkend Vlaanderen op de derde plaats gaan belanden, en het zijn uiteindelijk de kijkers die bepalen wie of wat…
En ook bij mij steken ze mij tegen en wel hiervoor:

  • Ivan (of is het Yvan) kan dan wel heel goed koken, die gast is gewoon veel te zelfvoldaan! Een beetje modest zijn kan nooit kwaad jongen.
  • Met al zijn zelfvoldaanheid krijgt hij het deksel op zijn neus van een welgekende kok die al zijn excuses met de grond gelijk maakt (waarmee ik niet wil zeggen dat die kerel 100% gelijk had, want ook die was serieus zelfvoldaan vond ik) en daarom begint hij zich af te rekenen op zijn sous-chef Michael. Misschien is er wel iets van aan, dat hij niet kan volgen en zo, maar in al de afleveringen voordien hoor je geen klachten en opeens is alles die jongen zijn fout… En de manier waarop??!! Sorry, een beetje respect mag toch wel.
  • Lins is geen maître d’hôtel. Zoveel is duidelijk. Dringend iemand zoeken en het kan nog goed komen. Maar doe aub die kauwgom uit uw mond, want het is geen zicht om als een koe te staan herkauwen in uw eigen resto!

Leuven krijgt donderdag bezoek, maar we hebben wel al mogen zien dat de Willy, de ervaren maître dat goed doet en Wouter de genadeslag geeft door te zeggen dat het een goede kelner is maar nooit een goede maître zal worden… hoe loopt dat af? We’ll see… next thursday @ VTM ;-).