Telling stories for a living

Dcpromo

Iedereen die al eens een domain controller heeft opgezet kent het bovenstaande commando “Dcpromo” wel… “Domain Controller Promote” in het lang en het zorgt ervoor dat je Windows server “gepromoveerd” wordt tot domain controller, beheerder van het Windows domein zeg maar.
Ik ben mijn Windows 2008 Server aan het promoten naar DC met bijhorende DNS zodat ik eens wat kan spelen met de Active Directory en mijn Exchange 2007 eens kan opzetten. Daarna ga ik een VPN-configuratie erop gooien zodat ik er van overal op kan inbellen, zonder mijn zorgen te maken over de veiligheid. Maar alles op zijn tijd. Time for Exchange nu…

3 Comments

 1. Serge van Ginderachter

  Bah. Dcpromo. Waar is den tijd dat je dat moest beslissen bij installatie van de server, en je dat niet kon switchen. Dat je anders een reinstall mocht zijn.
  Jaja, die mooie NT4 dagen.

 2. Unexpected

  Hehe ja 🙂 ken ik van horen zeggen maar zelf nooit mee gespeeld… te jong en al weet u wel?

 3. vince

  deze morge nog mee gespeeld in de les Netwerken Practicum 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑