Telling stories for a living

Mijn Restaurant

Daarstraks zat ik trouw op post voor een van de weinige programma’s op de Vlaamse buis die me kunnen boeien: Mijn Restaurant (jaja, rip-off van My Restaurant Rules uit AustraliĆ«). Vandaag waren het nominaties en zijn de eerste twee restaurants geselecteerd waarvan er een volgende week dicht moet. De “winnaars” zijn De Charlekijn te Gent en D’Hogeschool te Leuven. Persoonlijk vind ik dat de Red Pepper (Oostende) een betere keus was geweest, maar het lot heeft anders beslist. Het heeft maar een puntje gespeeld en eerlijk is eerlijk zodus…
Leuven vind ik zo spijtig want die gasten doen dat goed. Niet dat het perfect is, zeker niet. Maar het zijn down to earth mensen die het wel zelf doen (in Antwerpen is alles heel goed, maar ze huren dan ook voor alles top personeel in, om maar een voorbeeld te geven). Idem ditto voor Gent trouwens. Die gasten doen het ook niet slecht en doen het zelf, met vallen en opstaan af en toe, maar zo is dat nu eenmaal als je met iets nieuws start.
Als ik Ć©cht moet kiezen tussen de twee, dan denk ik dat mijn voorkeur uit gaat naar Leuven. In Gent zijn ze te nonchalant naar mijn mening. Ze weten het beter en vegen de raad aan hun voeten. In Leuven beseffen ze dat ze nog veel te leren hebben en staan ze open voor feedback. Een betere mentaliteit. En daarom gaat mijn voorkeur naar hen uit. Dus allemaal sms’en naar 3274 met als boodschap “leuven”.
PS: de uiteindelijke winnaars van het programma zullen volgens mij de leuke meiden uit Limburg zijn (met hun Exquisa) ofwel de clevere gasten uit Antwerpen (Matisse). Voor mij mag Limburg winnen. Ze doen het goed, heel sympathiek, niet zelfvoldaan. Tot zo ver mijn pronostiek voor Mijn Restaurant…

1 Comment

  1. Golb

    Leuk, ik deel volledig uw mening. Mits wat begeleiding moet Hasselt dat kunnen winnen. In Antwerpen staat of valt het restaurant met het personeel. De eigenaars zijn daar niet de spil figuren van de zaak. En omdat die vrij duur personeel moeten betalen, zullen die ook een pak meer omzet moeten draaien dan Hasselt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑