Telling stories for a living

Dommel'en

Had ik al gezegd dat ik vanaf heden op Dommel rondsurf? Bij deze… sinds vorige week dinsdag is mijn Dommel ADSL-lijn up & running. Aangezien ik op dat moment in de zonnige maar besneeuwde Franse bergen zat te snowboarden, kon ik natuurlijk niet testen of het wel werkte. Maar toen ik zaterdag thuis kwam, zag ik het ‘DSL” & ‘Internet” lampje op mijn WAG200 groen branden en wist ik genoeg.
Ondertussen heb ik er al een paar dagen gebruik van kunnen maken en een eerste evaluatie maken: Telenet is sneller, laat daar geen discussie over zijn. Daarmee is dan ook direct het enige voordeel van Telenet opgesomd, want met mijn Dommel-connectie haal ik ook vlotjes 450kB/s downloadsnelheid en 50kB/s uploadsnelheid. Perfect in lijn met het 4Mbit/512kbit-profiel dat mijn Netconnect aansluiting met zich meebrengt. 100GB downloadlimiet is gewoonweg super en eenmaal dat dat opgebruikt is, heb ik nog altijd 128kB/s ter mijnen beschikking om vlot te kunnen surfen, mailen,… ja zelfs downloaden! Tof! Uploaden kan à volonté, want het uploadverkeer telt niet mee op te “teller”. Nog toffer!
Het ziet er dus allemaal goed uit en vooral de maandelijkse factuur is plezant: gewoonweg de helft van wat ik voor Telenet neerleg. En op de snelheid na, een verveelvoudiging van alles ten opzichte van de kabelleverancier. Wat moet een mens nog meer hebben?
Binnen een dikke week downgrade ik mijn Turbonet naar een “gewone” Expressnet en binnen een maand of twee annuleer ik de volledige internet-aansluiting bij Telenet. Dat geeft me genoeg “testtijd” om te bepalen of Dommel stabiel genoeg is als enige provider ;-). Overdreven? Maybe… maar in DRP-tijden kan u maar beter zeker zijn hé ;-).

3 Comments

 1. Dieter De Pinte

  gelukzak 😉 Bijna dezelfde situatie thuis, alleen krijg ik ocharme een 3Mbit profiel omdat ik ver van de centrale woon (en dan nog krijg ik dagelijks disconnects). Voor gamen gebruiken we trouwens enkel en alleen de Telenet verbinding, Dommel is daar net iets te wispelturig in, en vooral tijdens de leechuren (je bent Dommel’s happy hours vergeten!) nogal vrij laggy.
  Telenet zou dringend iets moeten doen aan hun limiet : geef een Turbonet 100 GB voor dezelfde prijs en je hoort me niet meer klagen.

 2. Junni

  Ik zit sinds februari ook op Dommel, maar dan het CityConnect Plus abo…zeer tevreden van tot nu toe.

 3. Unexpected

  Ah nog een tevreden klant zie 🙂 Cityconnect is hier nog niet te krijgen… maar zodra ze het aanbieden schakel ik natuurlijk over ;-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑