Het is in orde gekomen! Deze voormiddag had ik nog eens gecheckt en zat ik nog steeds in die “lus” waardoor ik geen bestelling kon doen via hun site. Daarnet had ik het nummer van hun helpdesk al gedraaid en terwijl ik naar de muziek luisterde toch nog eens geprobeerd… en daar stond het dan te blinken, het “volgende scherm” dat ik voordien nooit te zien kreeg. Woohoo!
Mijn Netconnect ADSL abonnement is ondertussen besteld en ik wacht nu op het factuur en contract zodat de aanvraag officieel gemaakt kan worden.
Blijkbaar moet er dan toch iets gescheeld hebben bij Belgacom, want het is de call die ze bij Dommel zelf gelogd hebben dat de oplossing geboden heeft.
Als alles goed gaat, heb ik binnen 5-10 werkdagen een werkende ADSL-aansluiting van Dommel. Ideaal dus, want dan ben ik net terug uit vakantie.