Telling stories for a living

HP Netwerkprinter VS Vista

Een probleem dat al een tijdje opduikt bij een van mijn klanten is het volgende: ze gebruiken Windows Vista Business (niet dat de versie er toe doet) met een HP MultiFunctional Printer die op het netwerk aangesloten is. Alles werkt perfect tot ze na een bepaalde tijd opeens de printer “verloren” zijn in Windows en dus niet meer kunnen printer, scannen,… Oplossing: de volledige HP suite herinstalleren waardoor de link terug gelegd wordt en alles werkt.
Gedurende gans dit verhaal blijft de printer “pingable” op netwerkniveau, dus de router of de netwerkkaarten zitten er voor niks tussen. Staf.
Anyway, na veel zoeken en proberen heeft Google me de oplossing gebracht: blijkbaar zit de Windows Firewall er voor iets tussen. Allé, eigenlijk is het de manier waarop HP werkt dat het probleem mede veroorzaakt. Blijkbaar communiceert de software met de printer om de X-aantal “tijd”, maar door de Windows Firewall wordt deze communicatie geblokkeerd. Daardoor gaat de software er na een tijdje vanuit dat de printer er niet meer is en is het gedaan met spelen. Straffe toeren!
Met wat netwerksniffing de poorten achterhalen en deze openzetten op de firewall lost alles op. Of natuurlijk de Windows Firewall gewoon uitschakelen, maar dat vind ik dan weer zo drastisch. In ieder geval een uitdagend probleem niet?

3 Comments

 1. Rik

  Verdorie, wij zitten ook met dat probleem. Halverwege de voormiddag printers kwijt raken. Ikzelf was aan het zoeken in de richting van de printspooler, maar ik zal uw oplossing proberen.
  Merci voor de info
  Rik

 2. Unexpected

  Very welcome 🙂 geef feedback of het geholpen heeft als je wil!

 3. Tim

  Hallo,
  Ik heb thuis ook dit probleem we hebben een netwerk met 2 computers en 1 laptop. 1 van die computers is met vista de andere computer is xp en laptop ook.
  Welke porten moet ik nu open zetten in de firewall om het probleem te verhelpen.
  Gr, Tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑