Ik spreek er al lang over, dat ik Dommel in huis zou willen halen ten koste van die afzetters van Telenet. Awel, gisteren heb ik de eerste stap gezet en ben ik in de lokale Belgacom-shop binnengestapt om een Belgacom Discovery telefoonlijn te bestellen. Op 11 maart mag ik een technieker verwachten zodat ik diezelfde dag mijn aanvraag bij Dommel kan indienen. Als het dan wat meezit heb ik twee weken later ADSL “in da house”. Eindelijk gedaan met die miserie met volumeblokken! Woohoo.
Zodra Dommel geactiveerd is ga ik mijn Turbonet van Telenet downsizen naar een gewoon Expressnet abonnement, dat bespaart al 20€ per maand. Die combinatie, Dommel en Expressnet, ga ik een tweetal maanden behouden en als ADSL / Dommel dan goed ingeburgerd is, annuleer ik mijn Telenet abonnement. OK het zal iets trager gaan, 4Mbit in plaats van 20Mbit, maar het aantal servers waarop ik meer dan 4Mbit haal is erg beperkt (bijvoorbeeld Technet downloads) en de voordelen zijn wel degelijk belangrijker:

  • Upload telt niet mee in het verbruik
  • Alle poorten open (eindelijk eigen servers draaien)
  • Smallband bestaat er niet (1024Kbps downstream als je op mediumband komt)
  • 100GB per maand downloadlimiet (nu 35GB)
  • 20€ per maand goedkoper dan Telenet (en daar zit de prijs van die Belgacom Discovery telefoonlijn mee in!)

Need I say more? En zodra Cityconnect beschikbaar is hier in de buurt, gaat de snelheid naar 24Mbit en verdwijnt de volumebeperking volledig. En de prijs zakt nog meer!
Wat geestig was: de jongedame in de Belgacom winkel vroeg me of ik er ook ADSL bij wou, waarop ik neen zei (of course, way overpriced). Haar volgende vraag was of ik student was (zie ik er zo jong uit?), want die gasten kopen prijsbewust. Daarna vroeg ze of ik soms in de IT werkte… inderdaad! Bingo. Dat geeft toch aan dat ze er bij Belgacom ook van op de hoogte zijn dat hun abo’s eigenlijk te duur zijn en alleen gekocht worden door mensen die niet beter weten… Of zie ik dat verkeerd? Ik dacht het niet!
PS: de installatie van die telefoonlijn bleek volledig gratis te zijn! Alweer een meevaller dus!