Telling stories for a living

Acronis True Image 11

Acronis True Image is naar versie 11 gegaan en mensen die hier al langer dan vandaag langskomen, weten ondertussen dat ik een hevige fan ben van True Image. Ik gebruik het wekelijks om mijn volledig systeem te backuppen (full backup + incremental) en het heeft mij ook al enkele keren uit de nood geholpen. En neem van mij aan, een backup heb je vroeg of laat nodig, maakt niet uit hoe goed je met pc’s omkan of hoe nieuw je hardware is.
Enkele van de nieuwe features zijn de mogelijkheid om te restoren terwijl je al met het systeem werkt, een deel van de schijf te reserveren voor je backups (beetje zoals veel fabrikanten doen van laptops), de mogelijkheid om op “single mail level” mails te restoren in Outlook (!), niet nieuw maar wel zeer handig – snap shop backup (backup maken terwijl je met je pc werkt en dus je bestanden in gebruik zijn), de Recovery Manager waarmee je op F11 kan duwen bij het booten en zo automatisch Acronis True Image starten (restores doen als je Windows om zeep is en je je boot cd niet kan vinden), Try & Decide – een soort van “sandbox” waarin je volop kan experimenteren met bijvoorbeeld nieuwe software en waar je pas als je tevreden bent van het resultaat kan zeggen, pas dit nu toe op mijn “echt” systeem,… en nog veel meer waardoor dit gewoon een “must have” product is voor iedereen die serieus met zijn computer bezig is.
En wat kost al dit? 49.99$! Omgerekend dus iets van een 35€! Een heel erg kleine prijs voor iets wat je leven figuurlijk kan redden.
Ik heb alle nieuwe features nog niet geprobeerd, maar ondertussen loopt mijn backup wel in de achtergrond en heb ik een “Set & Forget” geactiveerd, waardoor het systeem op regelmatige (door mij aanpasbare) tijdstippen mijn systeem zal backuppen (incrementeel, differentieel of full backups zoals ik zelf wil) zonder dat ik er nog moet naar omkijken. Handig? Neen. Broodnodig! Want ik gebruik mijn computer zo goed als 24/7 en hij bevat dus eigenlijk mijn “leven”.
Om maar te zeggen dat backups maken serieuze materie is.

3 Comments

 1. Willy Van Mechelen

  Beste,
  Hoe maak ik een bootable DVD met dit programma, ik wil opstarten vanaf een DVD om dan een image op een externe HD terug te plaatsen op mijn C schijf.
  Ik vind data plaatsen op een plek op mijn C schijf waarmee ik dan kan opstarten met F11 nogal link, de MBR wordt dan toch overschreven en dan….?
  Met dank..
  e-mail: willy.van.mechelen@skynet.be

 2. Unexpected

  Als ik me niet vergis kan je dat via het menu doen… check anders ff de help file.

 3. Eddy Molle

  Wat ik maar niet kan vinden, is hoe ik de backups moet noemen om een reeks te krijgen van totale backup, gevolgd door diferentiële backups en dan weer een nieuwe (wekelijkse) cyclus. Ik noem ze DataTotaal en DataDiff, maar de eerste diferentiële backup is dan weer een totale. De differentiële zal dan echter steeds als differentiële doorlopen, en nooit meer uitkomen op een volledige backup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑