Vandaag (allé eigenlijk was het gisteren, maar stats zie je altijd een dagje later nietwaar?) zie ik in mijn webstatistieken dat er plotseling een hele hoop bezoekers op mijn website terecht gekomen zijn omdat ze via Google op zoek waren naar notaboekjes van Moleskine. Eigenlijk wel straf, want mijn eerste en enige post daarover dateert al van 29 oktober 2006, de beginsels van dit blog eigenlijk.
Dat gezegd zijnde, heb ik de indruk dat Moleskine tegenwoordig goed op de markt ligt, want her en der lees ik over mensen die in deze fijne “notebooks” hun aantekeningen maken tijdens meetings, hun blogverhalen “provisoir” neerpennen als ze on the road zijn of gewoon de agenda-editie kopen omdat ze “old skool” zijn (of willen doen, retro is in :-)) en geen PDA wensen te gebruiken (of is dat tegenwoordig vervangen door een Smartphone?).
Ik geef het gaarne toe, ik ben zelf ook nog steeds een fan van Moleskine na mijn eerste aankoop, nu al 2 jaar geleden. Mijn eerste agenda (het rode exemplaar, jaja) is ondertussen “outdated” en mijn eerste notebook (blanco model, zonder ruitjes of lijntjes) is al goed over de helft.
Voor al mijn aankopen wend ik mij nog altijd tot deze mensen, maar ondertussen vind je Moleskine zaken ook vlot in de Belgische shops me dunkt. Maar ik hou wel van pakketjes en vooral van de luxe om niet zelf naar de winkel te moeten crossen.