Telling stories for a living

Asus EEE PC

Ik zit al een tijdje te “droolen” op Asus’ nieuwe ultraportable en tergelijkertijd ultragoedkope EEE PC, een portable van 0.92kg met een 7″ LCD scherm, 1GB DDR2 geheugen, een SSD tot 8GB en wat Intel CPU/GPU/Motherboard/… shit onder de motorkap. Buiten het feit dat dat ding dus enorm klein is, superlicht is, out of the box met Linux werkt maar perfect Windows XP (en zelfs geruchten van mensen die er Vista op gooien) kan draaien en er enorm cool uit ziet, vind ik het ook gewoon een leuk hebbeding, een gadget zeg maar.
Hier bij ons zijn ze nog niet leverbaar, maar via via heb ik al de juiste contacten gevonden om er eentje te importeren uit Taiwan (inclusief stroomadapter voor bij ons enz) met alles erop en eraan voor 600$ oftewel 407€ aan de recente dollarkoers. Ik vind dat dus goed betaalbaar voor zo een speelgoed, want je moet weten dat er dan ook een draagtas bij zit, een ingebouwde webcam, een extra SDHC kaartje van 8GB (meer opslag!) bovenop de 4GB SSD die in het model zit dat ik zou kopen, ingebouwde wifi, onboard LAN, USB 2.0 poorten à volonté,…
En de reviews en forums zijn vol lof over dit toestel. Misschien toch maar bestellen zo? Tempting!

Asus EEE PC

29 Comments

 1. futtta

  heel leuk dingetje, maar de resolutie is wel wreeeeeed laag eh (800×480)?

 2. Unexpected

  Ja inderdaad maar voor het doel en de grootte van dat scherm vind ik dat wel ok. En er zijn al “hacks” om toch een hogere resolutie in te stellen, al moet ik daar nog het fijne van onderzoeken…

 3. Steven

  Wat een mooie prijs zeg… De resolutie is niet zo’n ramp, afhankelijk waarvoor je het ding zou gebruiken.

 4. Unexpected

  Inderdaad, dat denk ik ook 🙂 ga hem vanavond bestellen en als het meezit heb ik hem volgende week maandag of dinsdag in mijn bezit.

 5. Ann

  Geef ons die dvd maar! ;o)

 6. Unexpected

  Hehe 🙂 moest ik hem erbij krijgen, jullie kregen hem!

 7. futtta

  hou ons op de hoogte ivm de hacks voor resolutie, kan idd nog heel interessant worden dan. overigens: welke videochipset zit daar eigenlijk in? als de drivers bechikbaar zijn voor X, zou dat idd geen groot probleem mogen zijn?

 8. Unexpected

  als ik me niet vergis, de GMA950 van intel.

 9. Brubacker

  Hmmz, ik ben ook opzoek naar een goede leverancier voor de EEE PC ( in totaal zoek ik 5 of meer stuks te kopen ).
  Enig idee waar ik deze kan bekomen?
  De voorkeur gaat uit naar de 8G versie, alhoewel deze blijkbaar intern minder plaats heeft voor hacks?!

 10. Unexpected

  De 8G is niet echt te verkrijgen denk ik, tenzij ge er veel voor wilt betalen… en de voordelen zijn me niet duidelijk? Buiten meer SSH geheugen is er geen verschil met de 4G… die ik zelf ga uitbereiden met een SDHC kaart van 8GB, dus daar zal meer dan genoeg storage zijn voor wat het doel is van zo een toestel ;-).

 11. Brubacker

  Het belangrijkste verschil, buiten die extra 4Gb, is een verdubbeling van het geheugen (bij de 4G is het meet 512Mb terwijl de 8G met 1Gb RAM geleverd wordt)
  Mijn intentie waren dan ook om onmiddelijk een Bluetooth dongle te steken en een extra USB flash drive (dmv de alom gekende hacks om 2 extra interne USB poorten te creëren)
  Tevens wil ik proberen om een van de EEE PC’s om te bouwen tot een volwaardige tablet (ik begin daaraan verslaafd te worden, mijn huidige notebook is een tablet en dit werkt gewoon veel aangenamer)
  Hoe geraak jij aan je 4G model?

 12. Unexpected

  Klopt vandaar dat ik direct het geheugen ga verdubbelen… voor wat het RAM nog kost tegenwoordig.
  Ik heb ergens een filmpje gezien van een kerel die daar een touchscreen heeft ingezet, zag er tof uit.
  Ik haal de mijne via Ebay vanuit Taiwan. Heb er al veel goeds over gelezen op de reviews van Ebay zelf en ook op fora met mensen die het ook zo gedaan hebben.

 13. Brubacker

  true, doet me eraan denken dat ik nog zo’n geheugen heb liggen, dus dat mag geen probleem wezen.
  Wat ik nog wel moet zien is hoe ik mijn scherm “omgekeerd” kan bevestigen op de EEE PC (keyboard en muis verdwijnen, daarvoor heb ik een BT
  Muis / Keyboard)
  Ik heb net gezien dat de 4G versie ook leverbaar is bij Expansys.be, daar kosten ze 409€, maar dat is natuurlijk zonder die extra 8Gb SD kaart.
  De reden waarom ik een “officiele” retail winkel vindt is omdat ik er ineens redelijk wat nodig heb, en als ik die importeer heb ik veel kans dat de duane me daarop pakt… Dus liever gewoon lokaal bestellen.
  Of als ik iemand weet te vinden die naar de USA op vakantie gaat…

 14. Tom

  http://www.bit-tech.net/bits/2008/01/15/getting_the_most_out_of_your_eee_pc/1
  hier staat een tutorial over hoe je een flash drive in je eee laptop kan bevestigen ( je garantie zal wel verlopen).

 15. Tom

  verkeerde link
  hier is de juiste: http://www.bit-tech.net/modding/2007/12/27/add_more_storage_space_to_your_asus_eee_pc/1

 16. maarten

  Mensen er een wensen te kopen dit is de beste prijs die ik tot nu toe heb gevonden:
  http://www.pixmania.be/be/fr/727317/art/asus/eeepc-701-4g-blanc.html
  Iemand die al beter heeft gezien?

 17. Steven

  Pixmania idd bij de goedkoopste
  Ik begin me wel af te vragen of dit wel nut heeft? Alles moet online gebeuren heb ik de indruk, lokaal valt vrij weinig klaar te spelen. Of vergis ik me?

 18. Unexpected

  Mooie prijzen, alleen rekenen ze nogal veel aan voor de opties… en ze hebben ze ook in het zwart 🙂

 19. debby

  Ziet er inderdaad leuk notebooksje uit voor niet veel geld,heb me er eentje besteld en als alles goed verloopt komt die hier morgen al aan.

 20. Unexpected

  Bij pixmania Debby? Geef eens wat feedback als je hem hebt.

 21. Brubacker

  Pixmania zou ze pas tegen 15 Feb op stok hebben…
  En dat is de Franse AZERTY :s (liever QWERTY dan franse AZERTY). Maar pixmania blijkt idd wel redelijk goedkoop te zijn.
  Net op Transcend een leuke add-on gezien voor de EEE-PC, een 32Gb express card SSD incl USB adaptor voor 150€, zien of er genoeg plaats is intern, dan steek ik er snel zo eentje in.

 22. Wing

  Pixmania is wat betreft aftersales niet een van de beste te noemen, bekijk hun reviews op tweakers maar.

 23. fgd

  Ik wil liever QWERTY of modern genoemd EURO layout.

 24. geert

  ik zag ze staan ook bij minilaptops.be en had na enkele dagen het toestel al vast. Is leuk ding!

 25. An Geudens

  en ik ben dus juist aan het rondsurfen om meer info te vinden over het superkleine laptopje dat ik op de luchthaven van manchester heb gekocht (qwerty dus) en blijkt het dus een echt hebbedingentje te zijn. Wel dus op de luchthaven van manchester vliegen ze als zoete broodjes buiten aan de prijs van 271 euro

 26. Unexpected

  En An, content van?

 27. sven steels

  Ik heb hem besteld bij http://www.vbscomputers.be
  ze staan niet op hun site maar ze kunnen wel al gereserveerd worden zeiden ze.
  Ik heb de mijne begin juni met dutch klavier en int zwart… van kleur he 😉
  spijtig dat er maar 4 GB inzit want dat is toch net te weinig

 28. Paul

  ASUS 701 EEE PC met WINDOWS XP als OS
  Nadelen:
  – bij eerste opstart 43 updates! (zonder het laden van sevicepack 3)
  – bijkomend geheugen nodig om stabiel te draaien (USB stick of SD kaart)
  swapfile en programma’s (o.a. virusscanner) moeten op dit bijkomend geheugen
  – opstart niet snel te noemen
  Voordelen:
  – communicatie met internet loopt vlot, zowel draadloos als via LAN
  – handig op reis

 29. Jan

  Nou ik heb er zelf windows op geïnstaleerd en draait even snel als mijn PC. met twee gig sd kaart red ik het makkkelijk! heb em zwart gekokocht op marktplaats voor 175 euro(!), en was nog geen maand gebruikt. Egt een vet dingetje!
  Groet van Jan (12)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑