Telling stories for a living

Digitale Televisie

Ondertussen is er ten huize Unexpected al een volledige week digitale televisie ter beschikking en dus is het tijd geworden voor een eerste evaluatie. Buiten het feit dat onze digicorder nog niet interactief is (wat dus wil zeggen dat “à la carte” zaken nog niet werken en waarvoor volgende dinsdag een Telenet technieker langs gaat komen), werkt alles nog steeds naar behoren.
Op een week tijd ben ik er al in geslaagd om de harde schijf van 160GB voor de helft te vullen met opnames (dat komt ervan als ze mij twee weken gratis Prime enz geven :-)) van films, tv-series (The 4400 seizoen 4) en een sporadische opname op het “gewone” net. En eigenlijk werkt dat dus allemaal schitterend. Op “TV-Gids” duwen op de afstandsbediening en vandaaruit wijst het in feite zichzelf uit. Ik vind het zelfs nog handiger dan mijn KISS mediaplayer en die is al erg gebruiksvriendelijk! Ook heb ik al de proef op de som genomen en een bepaald kanaal eerst via analoge kabel opgezet en daarna geswitched naar digitale televisie: toch een serieus verschil hoor! Geen ruis, niet de minste sneeuw of onzuiverheden, mooiere kleuren en merkbaar betere kwaliteit van geluid.
Is er dan geen enkel minpuntje? Wel, tot nu toe niet neen. Ik heb wel een “error’ken” gezien bij de opname van “Raf Coppens Lacht Uit”, zijnde dat ik alleen de laatste tien minuten van die show heb opgenomen terwijl ik wel degelijk de ganse uitzending had gevraagd. Maar ik meen mij te herinneren dat op het moment dat ik de digicorder aan het programmeren was, er een boodschap opkwam dat er een probleem was en dat ik de digicorder eens aan en uit moest zetten om dit op te lossen. Eigenwijs als ik ben heb ik die raad in de wind geslagen, en mogelijk is het daarom verkeerd gelopen. Al mijn andere opnames zijn perfect verlopen, en aangezien ik de schijf al voor 50% volgeschreven heb, zijn er dat al een serieus aantal hé. Verder duurt het ook eventjes om de TV-Gids of de TV-Theek op te starten wanneer je dit voor het eerst doet nadat je de digicorder hebt aangezet. Pas op, dat duurt dus geen halve minuut hoor, maar het is niet “instant”. Vanaf de tweede keer is het wel direct op het scherm te toveren, dus ik vermoed dat die de eerste keer eventjes moet sync’en met Telenet.
En om af te ronden: zelfs op een oude CRT televisie zie je een duidelijk verschil in beeldkwaliteit tussen analoog en digitaal. Sinds vandaag staat er hier ook een LCD-TV te blinken en natuurlijk is het verschil op zo een toestel nog groter. Maar daarover volgt later een schrijfsel…

2 Comments

  1. Ann

    Ik weet het niet, maar al die kosten… Volgens mij heb je de lotto gewonnen…

  2. Unexpected

    Goh neen hoor :-). Maar soms mag je jezelf toch eens verwennen hé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑