Virtualisatie is tegenwoordig “in” in de bedrijfswereld, en terecht. Je bespaart er serieus mee op hardware, support contracten, downtime is zo goed als onbestaande,… Al die voordelen kan je ook thuis gebruiken, zeker als je zoals mezelf graag “speelt” met nieuwe dingen. Vroeger had ik verschillende pc’s draaien: eentje voor Linux, een server voor het domein, een test pc enz. Op zich allemaal heel plezant, maar je moet wel in elke pc hardware installeren en hardware kost geld.
Virtualisatie kan hier een serieuze hulp zijn, want je kan één deftige computer in elkaar vijzen en daarop al die verschillende machines naast elkaar draaien.
De gasten van SmallNetBuilder hebben een schitterende “guide” geschreven over hoe dit op te zetten, compleet met screenshots en al. Ik heb er zelf niets nieuws in gelezen, maar voor wie virtualisatie nog nieuw is en er graag eens mee wil expirementeren, is dit zonder twijfel een “must read”!