Vanavond naar The Kingdom gekeken met in de hoofdrollen Jamie Foxx en Jennifer Garner. The Kingdom is achteraf bekeken eigenlijk een goede film, die het verhaal schetst over een select groepje FBI-agenten dat een aanslag tegen Amerikanen onderzoekt in Saudi-Arabië. De film is redelijk tragisch en toont hoe gruwelijk het er aan toe gaat in Irak, Afghanistan, … en hoe er bij die mensen onderling ook zoveel miserie en haat bestaat. Tegelijkertijd vertelt de film ook het verhaal hoe twee “agenten” van verschillende culturele afkomst (lees: een Amerikaan en een Saudi) elkaar in den beginne sterk wantrouwen, maar naar het einde toe elkaar hun eigen leven toevertrouwen.
Veel is gefilmd met handycams, beetje zoals in The Blair Witch Project, waardoor je nog meer het gevoel krijgt dat je naar een documentaire kijkt in plaats van naar een fictie prent en waardoor het realisme en de “meeleef-factor” nog meer stijgt.
The Kingdom was een aangename verrassing die toelaat een andere blik te werpen op wat er zich aan de andere kant van de wereld afspeelt. Aanrader.