Telling stories for a living

Zaterdagavond

Zaterdagavond is voor veel mensen uitgaansavond. Vaak doe ik hier ook aan mee, maar vandaag niet. Neen. Ten eerste heb ik de voorbije dagen al genoeg weggeweest waardoor ik te vermoeid ben om zwaar door te gaan en ten tweede heb ik zin om me rustig bezig te houden, met een streepje muziek erbij eventueel.
Vanavond heb ik me bezig gehouden met VMWare toestanden (zowel Workstation als Server) en Microsoft Clustering. Daar is dus enorm veel lectuur over en onnoemelijk veel over te vertellen en vooral, over te weten. Ik heb weer wat nieuwe sites ontdekt en een aantal mysteries kunnen ophelderen, maar tegelijkertijd ook veel nieuwe vragen gecreëerd.
Genoeg stof dus om je zaterdagavond mee te vullen, en vermoedelijk nog veel meer avonden vooraleer ik dit allemaal onder de knie heb. Maar ik blijf gemotiveerd en gedreven bezig.

5 Comments

 1. Lentesneeuw

  Amai, ‘t is hier maar stil langs de kant van de lezers… ik dacht: daar breng ik eens verandering in!
  Na zoveel zelfstudie hoop ik dat je een rustige nacht tegemoet gaat… ZzZzZ…

 2. Unexpected

  Ja ik denkt dat ik oftewel heel weinig lezers heb oftewel zijn ze allemaal nog aan het slapen van hun uitgang 😉

 3. FRaNKy

  VMWare nooit ergens implementeren zonder Virtual Center (of wat de naam vandaag ook weer mag zijn). En een pak lowlevel linux kennis is ook handig voor als je via de commandline een file moet unlocken via een process-kill omdat de klant denkt dat vmotion een lichtschakelaar is die snel aan en uit gezet kan worden ipv een proces dat evenduurt.
  MSCS valt of staat bij design.. Dependencies leggen op Disks <- IP <- Name <- Resource en je zit vrij veilig. Ohja, en MSCS stevig aangeraden om je os-partitie ook san-boot te maken. Als je storage wegvalt crasht je systeem dan wel, maar dan overschrijven de nodes met (by design) uitgeschakelde clustering-service bij “storage gonee” tenminste niet je partities met nieuwe disktags die je moet recoveren uit de registry. En stuff dat niet door de vendor “cluster aware” is negeren als de pest, ja je kan daar “generic applications” (of zoiets) in toevoegen maar dat werkt meer niet dan wel. Probeer eens SQL7 te clusteren op W2000Advanced, gegarandeerd problemen en kloterij met hopen.

 4. Unexpected

  Wow Franky! Thanks voor de feedback, ik heb mijn best gedaan er zoveel mogelijk van te absorberen, maar ik heb een klein vermoeden dat ik nog een serieus pad af te leggen heb in de virtuele wereld ;-). In ieder geval, ga ik je uitdaging eens aangaan, één van de dagen, en een SQL7 trachten te clusteren in W2K, eventueel W2K3, of komt het alleen in de problemen op 2000?

 5. FRaNKy

  SQL7 was op W2KAdvanced, grijs haar van gekregen. Maar simpelweg niet doen omdat SQL7 niet “cluster aware” is, je moet het dus als generic application erin faken.
  Bon voor meer info doe eens mail, het staat in het dashboard 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑