Telling stories for a living

Google Translate

Google heeft weer iets nieuws op ons losgelaten: Google Translate. Althans ik had er nog nooit van gehoord. En dan zeker al niet van de Engels – Nederlands vertaling.
In het kort gezegd: je kan dus volledige zinnen copy / pasten op Google Translate om deze dan naar het Nederlands te laten vertalen. Ik heb zelf een paar testjes gedaan en ik was zeer positief verrast over het resultaat. Geen computertaal of zo, neen. Deftige Nederlandse zinnen die gramaticaal in orde zijn.
Verder is er ook de mogelijkheid om een URL op te geven. Google Translate zal dan de volledige website vertalen en weergeven in het Nederlands. En in de originele layout welteverstaan! Het is dus alsof je op die welbepaalde website surft, maar dan in het Nederlands. Knap gedaan, al kon ik hier en daar wel een paar foutjes bespeuren. Maar aangezien het nog in bèta fase zit, ga ik ervan uit dat ze hier en daar nog bugs moeten opruimen, en met dat in het achterhoofd is het huidige resultaat al dik in orde!
Bij mij zit Google Translate dus al in de bookmarks, en ik geef u langs deze weg het advies om er zelf ook eens naar te piepen.

2 Comments

  1. Christophe

    Ik heb gepiept maar vele normale nederlandse zinnen kwamen erbij mij toch raar uit.
    Maar ze zijn goed bezig in ieder geval.

  2. Unexpected

    Mja? Met mijn zelfgemaakte (niet al te “heavy”) zinnen ging het goed 🙂 de site gaf zoals ik al zei hier en daar probs… maar ze zijn inderdaad goed bezig he.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑