Telling stories for a living

Macbook (Pro) Upgrade

Zoals ik onlangs nog schreef: Apple heeft zijn volledige MacBook lijn (dus inclusief de Pro modellen) een gratis upgrade gegeven. Voor dezelfde aankoopprijs krijg je dus weer net iets meer “Mac”. Voor de kleinere MacBooks houdt dit in dat er nu een Santa Rosa platform van Intel onder de motorkap zit, wat meer snelheid en zuiniger omspringen met de batterij betekent. Daarnaast krijgen ze ook de X3100 onboard grafische kaart van Intel mee, welke een serieuze prestatieverbetering zou geven in vergelijking met de vorige GMA chip. Verwacht er echter geen hardcore game of videobewerking prestaties van, want daarvoor ben je beter af met de krachtigere MacBook Pro’s.
Voornaamste nieuwigheden daar zijn de boost van de kloksnelheid (vanaf 2.2GHz) en de mogelijkheid om een 2.6GHz CPU te kiezen (op de twee duurste modellen) en een 250GB harde schijf in de optielijst.
Zelf denk ik mij begin volgend jaar een Apple laptop te kopen, alleen ben ik er nog niet volledig uit welke te kopen. Ofwel een gewone MacBook met 2GB geheugen en 160GB harde schijf (de witte graag, ik weiger een premium te betalen enkel voor dat zwarte kleur, dat ik eigenlijk minder mooi vind) ofwel een Macbook Pro, vermoedelijk de goedkoopste uitvoering met als optie eveneens een 160GB harde schijf.
De Pro heeft de hogere schermresolutie, het verlichte klavier en de krachtigere videokaart. De gewone MacBook heeft dan weer de extreme mobiliteit met zich mee. Verder hebben ze beide dezelfde CPU, evenveel geheugen en dezelfde harde schijf dus daarvoor moet ik het niet doen. Het prijsverschil is een goede 300€.
Wat zou u doen in mijn plaats?
PS: wat mij opgeviel is dat Apple in tegenstelling tot vroeger niet simpelweg de Amerikaanse prijzen heeft overgenomen en het $-teken vervangen heeft met een €-teken. Neen. Ze hebben een poging gedaan om het al “iets” eerlijker te maken. De goedkoopste MacBook Pro kost bij ons bijvoorbeeld 1899€ terwijl die in de VSA 1999$ moet opbrengen. Vroeger was dit dan gewoon 1999€ voor de Europese klant. Versta mij niet verkeerd! We worden nog altijd zwaar gerold door de Apple mensen, want de Dollar koers is zo laag ten opzichte van de Euro dat die 100€ die ze eraf doen nog altijd niet voldoende is…

2 Comments

  1. Inferis

    Zeer content van de mijne, ik heb ’em nu al goed anderhalf jaar.
    Ik wacht op een versie met een LED TFT scherm (17″ weliswaar, de 15″ ers hebben dat al), en dan verkoop ik deze en schaf ik me een nieuwe aan.

  2. Unexpected

    17″ vind ik persoonlijk net iets te groot om altijd mee te nemen. En aangezien de 15″ al een deftige resolutie heeft (de meeste Windows laptops blijven steken op 1280×800 voor 15″ modellen) zie ik niet direct een reden…
    En de prijs is natuurlijk ook wel een factor eh 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑