In een eerder bericht kwam het al aan bod in de commentaar: de Gummi Bears. Lezers die net als mezelf opgegroeid zijn eind de jaren ’80 begin jaren ’90 kennen ze ongetwijfeld. Ze brouwen Gummibessensap waardoor ze kunnen rondspringen en allerlei kunstjes uithalen om het kwade (de gemene “duke” die de macht wil overnemen en de trollen die door het bos zwermen) te bestrijden.

Gummi Bears

Na een paar YouTube filmpjes erdoor gejaagd te hebben, kwam die heerlijke nostaligsche herinnering naar “toen” terug en ben ik beginnen zoeken naar een DVD release van de Gummi Bears. Na lang zoeken is gebleken dat de mensen van Disney de eerste drie seizoenen onder de vorm van “Volume 1” eind vorig jaar hebben uitgebracht en dat de laatste drie seizoenen, “Volume 2” dus, eind dit jaar of begin volgend jaar zal uitkomen. Groot was mijn verbazing toen ik moest vaststellen dat die DVD’s alleen voor DVD regio 1 zijn uitgebracht (lees: USA en Canada) en niet voor DVD regio 2 waar België ook toebehoort.
Ofwel is het dus wachten en hopen dat ze bij Disney die DVD’s ooit eens willen uitbrengen in onze DVD regio, ofwel koop je de USA-editie en speel je ze af op een regio vrije DVD-speler. Ik heb voor dat laatste gekozen en mijn bestelling dus in Amerika geplaatst. Alle DVD-spelers in huis zijn regio vrij en via de PC kan je ze zoiezo bekijken met de juiste software ;-).
Omgerekend heb ik er met verzending bij zo een 22€ voor betaald. Niet veel voor drie DVD’s vol nostalgie niet waar? En je kan er van op aan dat ik “Volume 2” ook bestel zodra ze beschikbaar is.
En ik blijf er trouwens bij: de tekenfilms van vandaag kunnen op geen enkel vlak tippen aan “onze” tekenfilms. Alles is nu computergetekend en eerlijk gezegd vind ik het maar niks. Weg charme, weg mooie verhalen, weg nostalgie. En dat op zich is nog een reden om deze aankoop goed te praten: als ik ooit kids heb, dan zullen zij hier ook naar kunnen kijken ;-). En ondertussen zal ik wel checken of de DVD’s goed werken ;-).