Gisterenavond mijn VAIO eens geherinstalleerd. Backup gemaakt van wat nog niet gebackupped was en dan de Vista DVD erin. Precies drie kwartier later stond mijn nieuwe desktop alweer te blinken en moest ik enkel nog de VAIO-specific hardware installeren. Videokaart, geluidskaart, wifi, … was allemaal netjes geïnstalleerd. Ik blijf er elke keer opnieuw van verschieten hoeveel simpeler de installatie van Vista is in vergelijking met zijn voorganger.
Geen gesukkel meer met VGA resoluties na de eerste boot, geen netwerkkaart die als “unknown device” in apparaatbeheer staat, waardoor je geen drivers kan downloaden, geen landinstellingen die nog aangepast moeten worden, …
Daarna heb ik nog de basic software erop gegooid (ik denk aan Office 2007, Anti-Virus, MSN, Directory Opus) en een restore van mijn persoonlijke data uit de eerder genoemde backup en klaar is kees. Alsof ik een nieuwe pc heb, zo een verschil. En zeggen dat hij pas zes maanden geleden geïnstalleerd was. Al moet ik toegeven dat ik wel eens durf te experimenteren met software ;-).