Telling stories for a living

Florida

De kogel is eindelijk door de kerk: de reis is geboekt! Dit najaar ga ik met de madame naar Florida. Of beter gezegd, naar de oostkust van de Verenigde Staten, want we gaan niet alleen naar Florida. Neen. We gaan een grote toer maken langs de oostkust: Orlando, Key West, Fort Meyers, Miami, Cocoa Beach en alles wat zich daartussen bevindt. We hebben gekozen voor een “self-drive” formule, waar we dus zoals de naam al aangeeft, zelf rijden met een huurauto. Dit geeft ons de vrijheid om te gaan en te staan waar we willen en niet in een of andere tourbus te zitten met een gids die zijn verhaaltje voor de duizendste keer afratelt.
14 dagen en 13 nachten gaan we dus doorbrengen in verschillende hotels langs de oostkust. Als huurauto hebben we gekozen voor zo een oversized Amerikaanse SUV (als we dan toch zo een reis maken, dan kunnen we het maar beter goed doen niet waar ;-)?). Wat nu al zeker op de agenda staat is Disneyworld, Seaworld en Universal Studios. Verder passeren we ook langs de Everglades en springen we eens binnen in Cape Canaveral, waar de befaamde Space Shuttle zijn thuisbasis kent. Voeg daar nog de mooie winkelstraten, de witte stranden met wapperende palmbomen en het fijne weer aan toe, en de reis kan nu al niet meer mislukken.
Ondertussen is de zoektocht naar weetjes en interessante bezienswaardigheden begonnen, want we willen zoveel mogelijk op voorhand al uitstippelen wat we gaan bezoeken. Het eerste wat ik nodig heb, is een goede reisgids. Zelf had ik gedacht aan het exemplaar van Capitool, maar als iemand van jullie nog suggesties heeft, laat maar komen. Ook reiservaringen, tips, do’s en don’t’s zijn meer dan welkom.

4 Comments

 1. Leonidas

  Capitool, dat is geen reisgids hé, da’s een boek met prentjes. Wil je een goeie reisgids, haal dan ofwel de Trotter (in het Nederlands), ofwel de “Rough Guide (to Florida) in huis. In het Engels, maar helemaal up to date en echt boordevol goeie tips, van restaurant adressjes over culturele weetjes tot zelfs de adressen van supergoeie shopping malls.
  Do: zeker eens binnen springen bij Jack Junior, Dunkin Donuts…
  Dont: McDonalds, de achterbuurten van Miami
  Seoworld lijkt me ook niet echt de moeite. Universal en Disney wel (Universal ben ik ook geweest)
  Zeker niks op voorhand reserveren, langs de banen bind je motels genoeg!!

 2. Unexpected

  Alvast bedankt voor de goede tips Leonidas! Ik ga een van de komende dagen mijn middagpauze eens opofferen aan de FNAC en dan ga ik die boeken eens bestuderen van dichtbij. Trotter ken ik al en heb ik al goede ervaringen mee, die Rough Guide ken ik niet.
  Genoteerd!
  Seaworld niet de moeite? Hmm en dat leek mij nu net fijn te zijn? Zelf twijfel ik aan Disney omdat ik Disneyland Paris al meermaals bezocht heb en ik gezien heb dat ze in Parijs veel attracties overnemen (neem nu Tower of Terror, dat ze nu aan het bouwen zijn in Parijs en blijkbaar al een bestaande attractie is in de USA).
  Op voorhand reserveren hebben we al gedaan, dat zit namelijk in het pakket dat we gekozen hebben. Ik heb niet zo heel veel zin om ter plaatse nog te zoeken naar een fijn hotel, dus verkies ik om een all-in formule te kiezen voor de hotels. Alles is wel zonder eten, “no board” zeg maar, dus leuke eettenten enz zijn altijd welkom! En natuurlijk ook shopping locaties voor mijn vrouwelijke wederhelft ;-).

 3. Piranake

  damn! Kheb precies de verkeerde job gekozen ;-s

 4. G

  is er nog plaats in de valies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑