Tis al lang geleden dat ik nog eens een film op het witte doek gezien heb. Altijd wel goede voornemens enz, maar het komt er niet van wegens geen tijd, te moe, geen zin, andere dingen op de agenda, … maar vanavond staat het vast: ik ga naar de film.
Er zijn wel enkele films die ik wil zien: Spiderman 3, Ocean’s 13, Deathproof, … maar degene die ik vandaag ga zien is het vierde deel in Bruce Willis’ zijn beste reeks: Die Hard. De verhaallijn plak ik hieronder eventjes, maar met zo een films weet je altijd wel hoe het gaat zijn: de goeie tegen de slechte(n) en hij wint altijd. Maar dat is niet zo erg, integendeel! En zo een actieprent is altijd veel impressionanter op het grote scherm met zware THX-certified speakers die je meesleuren in de actie!
“Een aanval op de kwetsbare informatica-infrastructuur van de Verenigde Staten zet het hele land in rep en roer. De mysterieuze crimineel achter dit plan heeft alle digitale invalshoeken zorgvuldig uitgekiend, maar heeft nooit rekening gehouden met het feit dat er wel eens iemand “analoog” roet in het eten zou kunnen strooien : John McClane.” 
Een bespreking volgt spoedig!