Het voorbije weekend is het hier een beetje kalmer dan anders geweest: ik ben namelijk op verplaatsing en heb dus geen toegang tot mijn internet connectie. Op zich niet zo een ramp, want ik zat op 98% gebruikt volume (lang leve Telenet en hun belachelijke breedband-limieten) en de teller reset pas aanstaande zondag (en tegen dan ben ik terug thuis).
Om toch iets of wat “online” te zijn heb ik twee UMTS/GPRS kaarten tot mijn beschikking: eentje van Proximus / Vodaphone! en eentje van Mobistar. Voor mijn gsm ben ik lange tijd klant geweest bij Proximus en in feite altijd heel tevreden van geweest, maar een jaar of twee geleden ben ik toch overgeschakeld naar Mobistar. Resultaat: bijna even goede dekking en veel minder betalen per maand. Inderdaad, bijna even goed. Ik geef toe dat Proximus nog steeds een betere dekking biedt, maar de meerprijs was het mij niet waard voor die twee keer per jaar dat ik met Mobistar buiten hun antennebereik val.
Vandaag, dag één met de mobiele datakaarten, kom ik echter tot de constatatie dat Proximus nog altijd beter is dan Mobistar als het op “network availability” aankomt. Weliswaar heb ik geen UMTS ontvangst (hell, dat krijg ik enkel op het zestiende verdiep bij de klant of met een beetje geluk thuis op het terras) maar met Proximus kan ik wel op het net aan GPRS snelheid (ook traag, maar bon, snel genoeg voor mijn blog te updaten of mails te lezen via webmail). Met de Mobistar kaart is het volledig onmogelijk om mij te connecteren, zelfs op het GPRS/EDGE netwerk! In de stad of thuis werkt die kaart echter goed, maar op de huidige locatie, waar ontvangst blijkbaar een serieus pijnpunt is, kan Proximus toch het verschil maken. Nu ken ik de prijzen niet die beide providers vragen voor deze kaarten en ik twijfel er niet aan dat Proximus duurder zal zijn, maar voor de zakelijke gebruiker die overal op het net wil kunnen, heeft Proximus en Vodaphone! toch dat tikkeltje extra…