Ik ben al enkele maanden bezig met Active Directory, DNS, DHCP, WINS, domeinen, servers, XP, 2003, Exchange, … en ga zo maar door met het oog op het behalen van mijn MCSA/MCSE certificaten. Ik heb al verschillende cursussen gevolgd via het werk (gelukkig maar, aan 1600€ zonder BTW per cursus…) en ik heb hier ook al een boekenkast vol met leesvoer.
Al een hele tijd zit ik te twijfelen over het al dan niet aanschaffen van de Microsoft MCSE Self-Paced Training Kit, een verzameling van vijf boeken die alles bevatten wat je nodig hebt om je examens met succes af te leggen. Het enige wat me tot vandaag tegenhield, was de kostprijs: in de FNAC gaan ze over de toog voor om en bij 170€. Niet weinig he. Ik heb ze al vaak doorbladerd, zelfs al eens een exemplaar in leen gehad van een collega, en ik vind ze het geld wel waard.

MCSE Core Requirements Kit

Dus vandaag heb ik de knoop doorgehakt en mijn eigen setje besteld op Amazon.com. Omgerekend komt het op een kleine 120€ met “Priority International Courier” verzending (lees: UPS brengt mijn bestelling volgende week tot aan de voordeur). Op Amazon.co.uk is de kostprijs 133€ zonder verzendingskosten en Amazon.de vraagt maar liefst 200€ zonder verzending!! USA it is dus. En als ik de gewone “Expedited” shipping had genomen dan was het nog 15€ goedkoper, maar dan moest ik twee tot drie weken wachten op levering.En nu vol spanning afwachten op de UPS-man. Ik blijf het dus leuk vinden om op het net te shoppen, alleen al om een koerierdienst aan de deur te krijgen met een “cadeau” van en voor mezelf.
PS: bij “Het Computer Winkeltje” moet de set 167€ opbrengen… en dan moet ik er nog zelf voor naar Mechelen of Leuven rijden, diesel betalen, parking betalen en mijn tijd erin steken. Thanks, but no thanks. Lang leve het net!