Telling stories for a living

Heroes & Lost

Vanavond zendt VT4 de laatste aflevering van het eerste seizoen van Heroes uit, gevolgd door de eerste aflevering van het derde seizoen van Lost. Heroes vind ik zelf een erg ontspannende serie, met een sterke cast en een boeiende verhaallijn. Ik ben zelf nog maar enkele afleveringen ver, maar ik ga er de komende dagen eens werk van maken om bij te benen. Tot nu toe doet het me een beetje denken aan The 4400, ook een sterke serie die ik trouwens volledig op DVD gekocht heb (en waar seizoen vier wel er wel eens mag aankomen!).
Zoals ik al zei, toont VT4 ook de eerste aflevering van het derde seizoen van Lost, de meest uitgerekte serie die ik ooit gezien heb. Vanavond zullen de mensen die de serie via de TV volgen, eindelijk te zien krijgen wat er gebeurt nadat Michael en zijn zoon wegvaren en de overblijvende eilandbewoners achterlaten bij “The Others”. Althans, voor een deel. Zelf zit ik ergens rond aflevering 13 en voor elke vraag die ze beantwoorden, krijg je er vier nieuwe in de plaats. Een collega heeft het derde seizoen al uitgezien, en hij beweert dat het naar het einde toe toch weer beter wordt, met twee ijzersterke laatste afleveringen. Ze moeten wel! Wie gaat er anders nog aanschuiven voor het vierde seizoen? Wel zouden we weer enkele cliffhangers van formaat voorgeschoteld krijgen… en nog meer open vragen. Wie had dat kunnen denken? Ik heb het derde seizoen volledig klaarliggen, maar ik heb gewoon geen zin meer om verder te kijken. Misschien pik ik de draad wel terug op als ze op TV even ver zijn, zoniet zal ik er wel eens naar kijken als ik ooit eens een week ziek in bed lig of zo… En dan pas nadat ik al die andere goede series die ik er nog moet doorjagen gezien heb!
PS: het “theme” nummer dat VT4 bij Heroes gebruikt in de voorstukjes, meer bepaald What I’ve Done van Linkin Park, vind ik beregoed. Hun nieuwe full-cd, Minutes To Midnight, is dan ook een serieuze aanrader.
Update: het vierde seizoen van The 4400 komt in de US of A vanaf 17 juni aanstaande op de buis! Woohoo!
Update 2: Lost gaat door tot en met 2010. Er komen nog drie seizoenen van elk 16 afleveringen. Hoe gaan ze dat nog boeiend krijgen… 

5 Comments

 1. super4004

  eughm… volgens “tboekse” wordt er eerst LOST en daar HEROES uitgezonden. kwestie van dat ge niet denkt dat “chiro nakamoeroo” de tijd verbogen heeft en plots op een eiland zit waar ze ‘m Jin noemen. terwijl hij dan nog eens verandert is in een koreaan. of toch iets anders aziatisch. en als ge goed oplet komen strax ook scofield en burrows daar toe op dat eiland met hunnen nieuwe boot. ‘t zou wa zijn… maar bon ik kijk er in elk geval naar uit.

 2. Unexpected

  I stand corrected! Inderdaad, eerst Lost daarna Heroes 🙂

 3. Joke

  Ik zat al klaar daarnet. ‘k Had er speciaal mijn blokpauze op afgestemd…
  Over een kwartiertje nog eens gaan kijken zie.

 4. Unexpected

  En wat waren de bevindingen zo van Lost? Heb ik gelijk 🙂 ?

 5. super4004

  gvdme! heb ik dat goed begrepen dat VT4 de rest van LOST pas in september gaat uitzenden ? dju toch ! op die manier drijven ze den mensch naar den illegaliteit om te downloadigen !
  ach ja, ik blijf het volgen ook al vind ik dat er soms te weinig in gebeurt. al die flashback zijn nog om je bepaalde dingen te doen begrijpen maar toch heb ik soms zoiets van “alle vooruit, gaan we ‘t nu nog weten ofwa”… hoe komt dat die Onthers alles weten ? mijn theorie: ze zijn allemaal dood en the others zijn de engelkes. voila. of de duivelkes. waarom zien ze anders soms dingen uit hun verleden (jack ziet zijn vader in de jungle, kate ziet een paard,…) en the others kennen de volledige cv van iedereen, naar blijkt. tis ni dat ze daar ook tinternet hebben eh… of wel misschien ?
  Heroes… stopt ook zo op een ambetant moment he.zit onze sjinese vriend plots een paar eeuwen terug. bij kensei ? om zijn opleiding te vervolledigen ? ruikt naar the return of the jedi….
  bon weer iets om naar uit te kijken !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑