Gisteren had ik mijn scanner dus eens nodig (ik gebruik dat ding twee keer per jaar ofzo) en ik had hem nog niet getest onder Windows Vista. Goedertrouw plug ik dus mijn HP5300C in de USB poort en krijg spontaan de melding dat Vista nieuwe hardware heeft gevonden, nl. een HP5300C. Ik dus happy en tegelijkertijd verbaast dat Vista deze toch al enkele jaren oude scanner (maar nog steeds perfect werkend) direct herkent. De vreugde was echter snel gedaan toen Vista achter een drivers CD kwam vragen en hij de aangeboden XP drivers maar niks vond. HP heeft er een broertje verloren aan slechte ondersteuning van oudere producten en daar sta ik dan. Toch nog maar wat Google’en en hopen dat ik een oplossing kan vinden, want ik ben niet direct van plan om een nieuwe scanner aan te schaffen. Al moet ik toegeven dat die “vertical scanners” van Canon die ze in CSI ook gebruiken, er heel tof uitzien.
Update: na veel gepruts de scanner toch geinstalleerd gekregen met de XP-drivers, maar hem aan de praat krijgen is slechts één keer gelukt, en dan hing de applicatie nog vast halverwege. Aangezien ik echt wel moet scannen (al is het niet zo heel vaak) en geen zin heb in al deze shit, heb ik mezelf een nieuwe scanner besteld. Zo een CSI-model van Canon (geen HP meer voor mij!). Vista-certified en alles en geen extra stroomkabel nodig, de USB-poort levert alles. Hij is op stock dus in principe zou ik hem deze week nog moeten hebben. Feedback volgt spoedig.