Telling stories for a living

Batterij & Vista

Het is geen geheim dat Windows Vista in vergelijking met Windows XP op laptops meer energie verbruikt. De grootste boosdoener voor deze “feature” zou volgens verschillende bronnen de Aero interface (u weet wel, die mooie transparante vensters) zijn. Standaard heeft Microsoft niet echt een oplossing ingebouwd hiervoor en verschillende fabrikanten omzeilen deze tekortkoming door zelfgemaakte energiebeheerschema’s mee te geven (op mijn Sony heb je bijvoorbeeld VAIO Optimized, VAIO Max Battery, VAIO Balanced, …) maar ook deze zijn niet perfect en je moet nog altijd zelf je schema kiezen. Een oplossing voor dit probleem is opgedoken onder de naam BatterySaverApp, een klein programma geschreven door een zekere Clint, dat de “power status” van je laptop in de gaten houdt. Zodra de applicatie merkt dat je op de batterij werkt, wordt onafhankelijk van je energieschema, de Aero interface uitgeschakeld. Handig, klein, snel en vooral, gratis. Allen daarheen!

2 Comments

  1. Kaatje

    Dat is allemaal Chinees voor mij.. 😉

  2. Unexpected

    Nooit te laat om te leren 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑