Gisteren was het een van Tom Cruise’s beste films op de kijkkast: Jerry Maguire. In die film speelt hij een “agent” die voor topsportmensen op zoek gaat naar sponsordeals, clubs, … tegen zo hoog mogelijke bedragen natuurlijk. Renée Zellweger speelt er ook in mee (kennen jullie wel van Bridget Jones’ Diary) en haar zoontje vind ik ook bangelijk acteren (schattig ventje volgens de madame). De film zelf duurt 2u30′ maar die tijd vliegt voorbij. De meest gekende scene is het stuk waar hij Cuba Gooding Jr moet overtuigen van zijn “dedication” en hij voor gans zijn afdeling “SHOOOWWW MEEE THE MONEEEYYYY” zit te roepen in de telefoon. Gevolgd door “I Love Black Men” en nog meer van dat! Zalig! Kortom een film vol humor en ook wel romantiek, die me wel kan bekoren. Voor degenen die hem nog niet gezien hebben, zeker eens kijken. De film won trouwens een Oscar en verschillende andere awards en nominaties.