Telling stories for a living

Werkverkeer

De eerste dag na de vakantie is altijd weer wennen voor de mensen (zoals ikzelf) die dagelijks met de wagen naar Brussel pendelen. Je bent gewoon aan minder wagens, minder file, minder stress en opeens boem! pats! weer een overvolle autostrade en terug een half uurtje vroeger opstaan om op hetzelfde uur op je werk te zijn. Als onze goede vrienden van de NMBS die dag dan ook nog eens gaan uitroepen tot stakingsdag, dan moet ik niet vertellen dat het een ware ramp was, zo die eerste dag na de vakantie. Van mij mogen ze gerust een verbod op stakingen inlassen! Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf ook lid van de vakbond en ik vind ook dat mensen het volste recht hebben om op te komen voor hun rechten, maar bij instanties waar véél mensen van afhangen (de treinen, de bussen, de post, de brandweer, de politie, …) vind ik het niet verantwoord om “effe” de boel plat te leggen. Zorg tenminste voor een minimale bezetting zodat er bijvoorbeeld in plaats van elk uur, elke twee uur een trein voorzien is. Maar zorg er niet voor dat mensen niet meer op hun werk geraken, en daardoor verplicht verlof moeten inlassen! Egoistisch.

1 Comment

  1. Piranake

    Ikke geen probleem gehad, was op een 3 kwartiers op twerk, en vriend nog afgezet bij… Nikske file, nikske stress 😉 ge moet uw wegen wat kennen e 😉 En op tijd opstaan natuurlijk ;-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑