Deze avond mijn docking station gaan ophalen en ondertussen er al serieus gebruik van aan het maken! Echt een plezier zo iets, en om dit te illustreren, effe een kleine “flow” van mijn dagelijkse bezigheden voor ik het docking station had:

  • Laptop uit rugzak halen
  • Stroomadapter uit rugzak halen en aansluiten op de laptop en het stopcontact
  • USB-hub inpluggen
  • Netwerkkabel inpluggen (als ik niet wireless wou werken)
  • Speakers inpluggen
  • Tweede monitor inpluggen
  • Laptop inschakelen

En klaar is kees… Als je dan weet dat veel van die aansluitingen netjes weggewerkt zitten achter klepjes, dan begrijp je dat bovenstaande handelingen een serieuze “pain in the butt” zijn na een tijdje.
En dan nu, de handelingen met het docking station:

  • Laptop uit rugzak halen
  • Laptop in het docking station klikken
  • Laptop inschakelen

Serieus verschil hé? Tis écht een luxe en al na enkele uurtjes zou ik niet meer willen wisselen… beetje zoals die wasproduct reclames waar ze je twee dozen van je oude merk aanbieden in ruil voor die ene doos van het betere product ;).  En dan moet ik er nog bij vermelden dat er ook een extra stroomadapter bij zat, zodat degene die bij de laptop zat mee naar de slaapkamer kan (of in de rugzak blijven zitten voor op verplaatsing).