Telling stories for a living

Canon Ixus 50

Al enkele jaren heb ik geniet van mijn Sony Cybershot DSC-717 digitale camera. Dat ding is nét niet zo leuk als een digitale spiegelreflex, maar voor de rest zit er een deftige lens op en zijn de mogelijkheden meer dan genoeg voor mijn “needs”. Het grootste nadeel aan dat speeltje, is het formaat. Aangezien er een redelijk grote lens op zit, kan je hem niet zomaar effe in je broekzak steken met als gevolg dat ik er alleen foto’s mee maak als ik van tervoren weet dat ik foto’s ga maken… Daarom was ik dus op zoek naar een klein en handig meeneembaar toestel, dat tegelijkertijd ook wel deftig beeldmateriaal kon maken. Na een speurtocht op het net en ook wat hands-on expierence, heb ik gekozen voor de Canon Ixus 50 met een 2GB sd-kaartje. Totale kost: 300€ ofzo. En dan had ik er nog een draagtasje bij van Caselogic (zo een clamshell model met verharde kanten voor een val te breken). Ondertussen toch al enkele honderden foto’s mee gemaakt, filmpjes mee genomen (weliswaar in VGA kwaliteit) en ik moet zeggen, mijn Sony komt niet veel meer van stal! Die Ixus is snel, staat in één seconde van volledig uit naar klaar voor foto’s te maken, biedt alle mogelijkheden die ik zoek in zo een toestel, heeft een goede batterijduur, 5.0MP en een groot scherm dat ook bij daglicht goed zichtbaar is. Wat zou een mens nog meer nodig hebben in een compact camera? Kortom: een aanrader van je welste! Spoedig zal ik eens wat foto’s op mijn Flickr-account gooien die ik met de Canon geschoten heb…

Geschreven al luisterend naar Living On Video van Trans X

1 Comment

  1. G

    ons laatste geimproviseerd feestje (waarvoor dank) ni overleefd, is hier zo stil 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑