En zo bracht ik de 2de week van november niet door in ons Belgenlandje, maar wel in de het zuiden van de Verenigde Staten, meer bepaald Richardson, TX ten noorden van Dallas.
GMapsVCE VCE_HQ
Reden van mijn blitzbezoekje hoor ik u denken? New Hire Training bij de nieuwe werkgever.
Om een lang verhaal kort te maken: ik heb bitter weinig gezien van de omgeving daar er simpelweg geen vrije tijd was na de training!
Een gemiddelde dag begon om 7u ‘s morgens en eindigde om 19u ‘s avonds waarna iedereen redelijk “beat” was. Meestal aten we dan samen dinner om daarna nog wat te palaveren over de training bij een frisse pint. Tegen 22u lagen we in ons bed en zat de werkdag er op.
Concreet was het opzet om door een volledig traject met een fictieve klant te gaan, inclusief role-playing interviews, meetings, data van de infrastructuur en zo verder. De laatste dag moest elk team voor “the board” van de klant een presentatie geven en trachten het project binnen te halen door een zo goed mogelijke oplossing voor de problematiek naar voor te schuiven.
De bits & bytes van de oplossing waren ondergeschikt aan de oefening, in tegenstelling tot de manier waarop je de klant begeleidt en adviseert.

Team 5

Team 5 werkt aan zijn project presentatie.


Ik heb nooit eerder zo een intense doch heel erg leerrijke training gevolgd en ondanks redelijk vermoeid te zijn na die week, was het serieus de moeite!
Oh, nog een pittig detail: het team waar ik deel van was, heeft de beste score neergezet en dus eeuwige roem voor altijd meegenomen 😉 #woohooo.