Wie mij kent weet dat ik zo goed als altijd naar muziek luister: in de auto, op het werk via headphones, thuis via het Sonos ecosysteem en sinds kort ben ik ook de gelukkige bezitter van een UE BOOM speaker van Logitech.
UE_Boom
In a nutshell zijn is het UE BOOM gamma redelijk indrukwekkend met 360 degrees sounds, battery powered tot 15 uur speeltijd, stof- en spatwaterdicht, aangenaam en degelijke bouwmaterialen en daarbovenop nog eens beschikbaar is verschillende flashy kleurtjes (ook al kocht ik de saaie zwarte versie met rode knoppen).
Ah en er is nog een kers op de taart: de speakers krijgen firmware updates waardoor nieuwe features mogelijk zijn!
Ik kende de UE BOOM speakers al, maar het prijskaartje van €199 hield me tegen om deze speaker te kopen. Niet omdat ik het product niet goed genoeg vond, maar wel omdat ik het niet elke dag denk te gebruiken en ik er dan liever niet zoveel geld aan spendeerde.
Logitech heeft recent de UE BOOM 2 aangekondigd en naar goede gewoonte impliceert dit dat de vorige versie een price-cut krijgt. En zo geschiedde: de originele UE BOOM zakte €100 naar een nieuwe prijs van €99! Hoor ik daar iemand koopje roepen?
Ondertussen heb ik de unit een drietal weken in mijn bezit en ik kan alleen maar zeggen dat het elke verwachting moeiteloos inlost. Loepzuivere klank, mooi afgewerkt, simpel in gebruik en de batterij gaat superlang mee. En indien het volume van één exemplaar nog niet volstaat (en ze gaan LUID!), dan kan je er nog eentje bijkopen en ze in paar configureren.
UE_Boom_Specs
De nieuwe versie speelt nog luider, heeft een nog groter bluetooth bereik (ook al kan deze versie met gemak de 15m overbruggen) en is volledig waterdicht IPX7 certified. Mooi, maar geef mij toch maar die €100 korting en de originele versie ;-).
PS: er zijn nog andere broertjes en zusjes in de UE BOOM reeks: de MEGABOOM (nog groter en luider), de ROLL (balvorm) en een in-ear headphones set die UE PRO noemt. Voor ieder wat wils dus.