Een tijdje geleden kreeg ik een leuke blender van de vrienden van Philips opgestuurd, meer bepaald een model uit de Avance reeks. Behalve dat deze reeks wat meer design en alu verwerkt in de modellen, kwam dit model ook met handige accessoires naast de gebruikelijke blender kan: een speciale lepel om er elke reste uit te scheppen (dat vind je bij andere blenders ook nog wel eens), maar wat mij vooral erg blij gemaakt heeft de voorbije maanden, zijn de handige on-the-go blendbekers.

Ik ben namelijk fan van smoothies en af en toe maak ik dat al eens als ontbijt. En daar zit het probleem met een normale blender: je moet die glazen kan telkens vuil maken, bekers hebben om over te gieten en dan nog de hoeveelheden juist inschatten. Gevolg daarvan is dat je na een tijdje stopt met al die moeite, want een kwartier vroeger opstaan voor de afwas te doen is niet meteen iets waar ik voor sta te springen!

De maatbekers waar ik het over heb lossen dit probleem helemaal op: in plaats van de kan, gebruik je de maatbekers rechtstreeks op de motor. Ingredienten dus in de maatbeker gooien, beker op de motor schroeven en blenden maar. Eens je recept klaar is verwissel je het deksel met het mes voor een deksel met drinkteut en weg ermee. Geen afwas en altijd de juiste hoeveelheid!

Verder kan ik kort zijn over die Avance blender: hij blend net zo goed als de andere Philips blender die ik al had (maar die minder fancy is op vlak van looks en accessoires). Het mesje heeft een speciale vorm waardoor er meer wrijving ontstaat tijdens het blenden, waardoor je sneller klaar bent en er nergens brokken blijven vastzitten.

En de spreekwoordelijke kers op de taart? Alles kan in de vaatwasser! Jeej!

Kortom: ja ik zou de Philips Avance blender zelf kopen als ik er morgen eentje nodig had (ik had er al een die het nog prima doet en deze Avance mag ook blijven staan).

Zou ik meer betalen voor het alu en wat fancier design? Probably not, maar wel voor de accessoires en de maatbekers in het bijzonder!

Dikke vette aanrader voor wie dus zin heeft in fruit of groenten als ontbijt en geen zin heeft in afwas ;-).