Een tijdje terug schreef ik dat ik roeien op de shortlist had geplaatst om terug te sporten en zo gezegd, zo gedaan.
Wie House Of Cards gezien heeft (wie het niet gezien heeft kan ik alleen maar aanraden er dringend werk van te maken), weet ongetwijfeld dat Kevin Spacey in die reeks ook roeit. En laat het nu net daar zijn dat ik mijn droomroeier ontdekt heb: de WaterRower.
HOC
Voor wie er nog nooit over gehoord heeft: de WaterRower is een roeier die je in diverse houtsoorten kan verkrijgen en die ten opzichte van andere roeiers gebruik maakt van water als weerstand (hence the name). Het is dus een erg mooi toestel dat niet zou misstaan in menig design woning.
WaterRower
Ondertussen zijn we twee maanden verder en ben ik nog altijd super tevreden van mijn WaterRower. Aangezien het over een toestel gaat dat water als weerstand gebruikt ipv een grote ventilator, is het lawaai erg beperkt en hoor je bij elke slag een soort “woosshhh”. Aangenaam voor de medebewoners en rustgevend/hypnotiserend als je roeit.
De eerste dagen waren afzien, maar ondertussen haal ik vlotjes 4000m in 20 minuten. Doel is om de 5000m te halen in 20 minuten en daar ben ik op dit moment nog zo een 700m van verwijderd. Dat klinkt als een kleine stap, maar trust me – die 700m wegen zwaar door!
Die 5000m dit jaar halen zal er niet in zitten vrees ik, maar ik geef niet op en ik hoop begin 2016 die barrière te doorbreken.
Keep you posted.
UPDATE
Ik kreeg van verschillende mensen vragen rond mijn WaterRower en waar ik hem gekocht heb. WaterRower wordt voor Benelux vanuit Nederland verdeeld en je kan met al je vragen terecht op WaterRower.nl. Doe Frank mijn groeten en verwijs naar mijn blog :-).