Telling stories for a living

Turbo Charger Galore

Voor eigenaars van een smartphone met ondersteuning voor Turbo Chargers (Qualcomm chipset) – lees: Android gebruikers die een Nexus 6 of Moto X 2014 hebben – is er goed nieuws.
De originele Motorola charger kost je €30, maar bij Amazon FR hebben ze op dit moment een exemplaar van Aukey dat intern identiek is en dus dezelfde chipset gebruikt als de Motorola aan de helft van de prijs, inclusief verzending! Ik heb alvast een Motorola en een Aukey besteld, al is het maar om eens de verschillen te zien (afwerking, zeker zijn dat ze identiek zijn op oplaadvlak,…).
Motorola Turbo Charger
En voor de onwetenden: een Turbo Charger belooft om je telefoon 8u extra batterijduur mee te geven gedurende een 15 minuten laadbeurt! Uitgegaan van marketing en hoe ze die acht uur meten, mag je uitgaan van een 30% extra. En de oplader gaat ook sneller wanneer je batterij leger is, dus een toestel dat nog 70% lading heeft, gaat niet naar 100% op 15 minuten. Een volledige laadbeurt van een Moto X zou met de Turbo’s op 1u45 lukken terwijl het met een gewone lader 2u30 zou duren…
Stay tuned voor mijn eigen hands-on experience!
PS: bij een Nexus 6 zit al een Turbo Charger meegeleverd dus dit is Nexusianen vooral interessant wanneer je een extra lader wil.

3 Comments

 1. Tim Verbist

  Update: de Samsung Galaxy Note 4, Sony Xperia Z3 en de HTC One M8 kunnen deze turbo laders ook ten volle benutten. Andere telefoons gebruiken de lader als een gewone lader trouwens.

 2. Bist

  Ideaal om je batterij te verkl#@$ten
  😉

 3. Unexpected

  Heb je die dingen eigenlijk gelezen Geert 🙂 doet je batterij helemaal niet kapot, is een technologie van lader + batterij door Qualcomm ontwikkelt.
  😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑