Begin deze week was ik samen met enkele collega bloggers te gast bij KBC te Leuven (very nice building on the inside btw) om een voorproefje te krijgen van de KBC Explore app die kadert in het Superprestige verhaal dat je eerder al op mijn blog kon volgen.
Zonhoven / Ruddervoorde
De tickets voor Zonhoven en Ruddervoorde zijn de deur uit en zouden, als het goed is, vandaag bij de gelukkige winnaars in de brievenbus moeten gevallen zijn. Bij de tickets zitten ook enkele iBeacons (kostprijs ongeveer €50 per stuk dus feel really special). In combinatie met de KBC Explore app gaan deze iBeacons je toelaten om je favoriete veldrijder te volgen op het parcours! How cool is that?!
Met andere woorden: degene die pintjes haalt, weet precies wanneer hij of zij terug moet zijn om zijn favoriet te zien voorbij spurten! Genius!
KBC
Find My Friends
De Explore app laat je ook toe vriendjes te worden met andere mensen (op basis van je naam + postcode) en op die manier elkaar te kunnen terugvinden tijdens het veldrijden. Of tijdens de festivals komende zomer. Of tijdens gelijk welk event waar massa’s volk rondloopt dus. Eigenlijk is het identiek aan “Find My Friends” van Apple, maar met als groot verschil dat dit cross-platform werkt. Androidians en Apple-fans kunnen elkaar dus tracken als ze dan wensen.
iBeacons
Die iBeacons kan je ook gebruiken om je sleutels snel terug te vinden (KBC stuurt een sleutelhangertje bij op maat van de iBeacon) of bijvoorbeeld om je mini-me snel terug te vinden in een kindermassa (Blankenberge strand in de zomer bijvoorbeeld ;)). Uiteraard gaat KBC op termijn meer doen met iBeacons en is dit een test-project om te kijken hoe mensen ermee omgaan. Denk maar aan een welkomstboodschap als je je lokaal KBC-kantoor binnenstapt bijvoorbeeld.
Dus aan de winnaars van de tickets: vergeet uw Explore app niet te downloaden en te installeren op uw smartphone! De app kan elke dag opduiken in uw App / Play store!
Was u niet bij de gelukkigen, maar heb je wel interesse in tickets voor komende Superprestige wedstrijden? Keep a close eye on my blog 🙂.