Telling stories for a living

Het Nieuwsblad – Tablet Editie

Sinds enkele weken heeft Het Nieuwsblad, waar ik abonnee ben voor alle duidelijkheid, een nieuwe tablet editie van zijn krant.
Voordien was de digitale versie van de krant eigenlijk gewoon identiek aan de papieren versie en kon je inzoomen om te lezen of op het artikel in kwestie “klikken” (je hebt geen muis om mee te klikken, maar ik vond duwen met de vinger een rare verwoording – dit geheel terzijde) om dan de desbetreffende tekst voorgeschoteld te krijgen.
Akkoord, dat zag er wat ouderwets uit, maar het werkte wel prima, snel en zonder problemen.
Zoals ik dus al zei: ze hebben nu een tablet editie van de krant. En laat ons direct met de deur in huis vallen: die trekt op niets!
Een goede poging, maar slecht verwezenlijkt en het ergste van al – de klant is er NIET beter van geworden:

 • Het werkt gevoelig trager dan de vorige versie! Mogelijk gaat het net zo vlot als vroeger als je over een iPad 4 beschikt, maar op mijn iPad Mini merk ik vertraging en dat is toch nog altijd een erg recent toestel?
 • De layout is wel goed gevonden en daarover niets dan lof.
 • Als je de app opent, krijg je de voorpagina te zien van de krant van vandaag. Dan moet je op “download” drukken en dan download de app de volledige krant. Hier loopt het zo goed als elke keer verkeerd. Na het downloaden van de krant merk je dat de app bezig is met verwerken. Op het moment dat de eigenlijke krant dan zou moeten openen, crasht de app en staar je naar het home-screen van je iPad. De app dan terug openen geeft je dan toegang tot de krant zelf.
 • Waar je vroeger een artikel volledig in tekst kon openen, is die mogelijkheid nu verdwenen (of toch heel goed verstopt). Ze zijn dan ook nog zo “dom” (of moet ik zeggen “geslepen” / “leep”) om bij momenten 1/5de van je scherm te gebruiken voor een artikel en 4/5de voor een advertentie weer te geven! En je moet dus scrollen in dat artikel om alles te kunnen lezen, waarbij de advertentie dus netjes het grootste deel van je scherm blijft innemen. Om dit te verduidelijken heb ik een screenshot gemaakt en die hieronder ingevoegd… oordeel zelf.

nieuwsblad
Conclusie: de niewe tablet editie van Het Nieuwsblad is goed geprobeerd, maar op vele vlakken net niet wat het moet zijn.
Traag, onstabiel en helemaal niet zo gebruiksvriendelijk.
Gelukkig kan je nog kiezen voor de oude, klassieke weergave, maar dat is volgens mij toch ook niet de bedoeling denk ik?
Berichtjes naar hun Twitter account leveren zelfs geen feedback op, dus ik hoop dat er iemand bij de krant deze blog opmerkt en er iets mee doet om de klanten tevreden te maken.

3 Comments

 1. Tittatovenaar

  Is da nu toeval dat ge juist de snapshot neemt met reclame voor VW??? 🙂

 2. Unexpected

  Screenshot ;-). Snapshot is ofwel fotografie ofwel storage gerelateerd.
  Om op uw vraag te antwoorden: neen puur toeval ik kies niet welke advertenties Het Nieuwsblad plaatst hoor ;-).

 3. Marvda

  Ik heb het vandaag tot mijn grote ergernis terug moeten vaststellen de nieuw app van het nieuwsblad trekt echt op niks. Terug crasht de app, terug is de papieren versie niet beschikbaar. Weet wel : ik betaal mijn abonnement voor de volledige papieren versie. Ik was nochtans vrij tevreden over die oude versie . Je kon inzoomen , bladeren en te minste lezen wat ik wilde lezen. Nu moet ik wachten tot de reclame wil verdwijnen van mijn scherm.nu moet ik wachten tot de volledige krant misschien lukt om in te laden. Jongens toch, maak het ons mogelijk om zelf te beslissen wat we eerst downloaden en doe de rest achteraf. Je mag van mijn part er een reclameke tussen stoppen, maar ik wil zoals op tv zelf beslissen , wat ik weg zap, en waar ik wil naar kijken. Proberen 5 vierkante cm te lezen terwijl 3/4 van het scherm vol staat met reclame die je niet weg krijgt is frustrerend. . Sorry echt miserie troef. Doe er iets aan ! Dank om dit eens te willen lezen en ermee rekening te houden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑