Telling stories for a living

Nespresso Cups

Al enkele jaren ben ik de tevreden gebruiker van een Nespresso koffiemachine. Zo eentje met de kleine koffie cups, niet die grotere, platte exemplaren.
Tot enkele maanden terug kon je alleen capsules (of cups zoals ik ze noem) van Nespresso krijgen, maar nu bestaan er ook cups van andere merken waaronder Douwe Egberts.
Omdat mijn Nespresso voorraad op was en ik wel eens wou testen of de “namaak” even goed is, kocht ik enkele doosjes Douwe Egberts en ging ik aan de slag.
Conclusie: stick with the real deal. De smaken van Douwe Egberts zijn niet slecht, maar persoonlijk vind ik ze niet zo goed als de Nespresso varianten. Een ander probleem is de kwaliteit van de capsules: bij Nespresso zijn die van een aluminium (of toch iets wat er op lijkt) en heb ik nooit problemen.
Die van Douwe Egberts zijn gemaakt uit transparante plastic en dat is duidelijk minderwaardig. Af en toe blijft er eentje steken en valt het dus niet in het afvalbakje bij het openen van de machine om een nieuwe capsule in te voeren.
Een ander nadeel is dat de koffie veel trager doorloopt. Eerst dacht ik dat er kalk of iets dergelijks in mijn machine zat, maar dat kan eigenlijk niet… het leidingswater wordt onthard en ik heb voor de zekerheid al eens een Nespresso ontkalkingsset gebruikt.
Als ik nadien een Nespresso capsule gebruik, gaat alles trouwens prima. Ik vermoed dat de plastic minder goed geperforeerd wordt dan de aluminium capsules van Nespresso…
Met andere woorden: de “echte” capsules zijn zowel op vlak van smaak (subjectief natuurlijk) als op vlak van kwaliteit (objectief getest) superieur. Ja, de cups van Douwe Egberts zijn goedkoper, maar niet zo veel goedkoper dat je er de nadelen wil bijnemen.

7 Comments

 1. saravdv

  Helemaal met je eens, dat zijn ook mijn ervaringen!
  De smaak van de DE capsules is goed, maar wel op voorwaarde dat je DE koffie verwacht. Als je gaat vergelijken met de Nespresso capsules is het verschil wel érg groot!

 2. Unexpected

  Helemaal akkoord Sara. Nu over de smaak, tot daar aan toe. Maar dat het minder goed werkt (doorlopen), dat vind ik toch een groter probleem.

 3. Cengiz

  100% met je eens. Douwe Egberts heeft jaren geijverd op ook capsules a la nespresso te mogen maken. Patenten aangevochten in rechtbanken.
  Ze hadden alle energie en geld beter in deftige productontwikkeling gestoken. Hun versie is niet te vergelijken

 4. Sjaak

  Er schijnt binnenkort een nieuw ontwikkelde cup uit Spanje te komen. Heb ze in de winkel in spanje zien liggen. merk is Gurado of Jurado

 5. Sjaak

  Heb de Spaanse Cups gevonden, via koffiegilde.nl zijn ze te bestellen. ze hebben trouwens veel meer spaanse koffies. best voordelig daar.

 6. Karlita

  Ik heb net de Douwe Egberts cups geprobeerd met een Nespresso Magimix. Conclusie : weggegooid geld. De machine heeft duidelijk veel moeite om het water door de cups te krijgen en doet heel raar. Voor de smaak moet je het al helemaal niet doen, de originelen zijn veel beter.
  Op het internet lees je trouwens opmerkingen ivm opgeblazen machines. Er zijn dus mensen die na het gebruiken van de DE cups hun machine hebben kunnen weggooien. Jammer genoeg had ik dit pas gelezen nadat ik de cups had gekocht. Ik ga ze uit alle veiligheid toch maar weggooien.
  Dus beste mensen, voor een prijsverschil van 0,05 cent blijf je beter de originele cups. De smaak is veel beter, het water loopt vlot door. Een machine moeten weggooien kost ook veel geld.

 7. Unexpected

  Inderdaad Karlita 🙂 ik had net dezelfde bevindingen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑